Nyström om skrällen mot Falcao: ”Det var en otrolig upplevelse”

Förra säsongen vann Falcao FC sitt andra raka SM-guld, efter att krossat de gamla legendarerna i Umeå IK i två raka matcher. Ingen direkt skräll då många av spelarna i Falcao har viktiga roller i damlandslaget.

Därför kom det som en chock när Falcao besökte Svärtinge i vintras. Mästarinnorna hade inför matchen endast två förluster mot de forna mästarinnorna Lindahl FF som hade kommit två säsonger innan. Matchen slutade 6-4 till Svärtinge och en av svensk futsals största skrällar var ett faktum. Att Svärtinges lag i princip bestod av juniorer gör insatsen än mer imponerande.

MISSA INTE: Oraklet summerar Svärtinges seger mot Falcao

Cirka nio månader efter skrällen så ser Svärtinge SK:s Selma Nyström tillbaka på matchen. I den Norrköpingsbaserade fotbollspodden Parken Södra berättar Nyström om superskrällen.

– Det var en otrolig upplevelse. Vi var taggade till tusen och vi visste att vi kunde stå upp emot dem. Visst, de var bra men vi vann, sa hon under poddinspelningen.

Hon utvecklar varför hon tror att de kunde rå på Falcao, som därmed inkasserade sin tredje förlust någonsin:

– Vi är en tajt grupp och vi litar på varandra. Sen körde vi vårt man-man-försvar och de kom inte förbi. Vi var yngre och kvickare så vi orkade mer och hela matchen.

Falcao tog sedan revansch efter nederlaget och vann hemma med 9-3. Svärtinge slutade sedan tvåa i serien och missade slutspelet marginellt efter att BP och Kågedalens AIF tagit de två sista platserna. Nu laddar man om med en tydlig målsättning:

– Vi ska till slutspel!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img