Skrällen i Svärtinge med Futsaloraklet på plats

Dagen då Svärtinge gästades av svenska mästaren Falcao tog jag med mig pojkarna de 300 meter jag har till Billbäcks Arena. Frågan jag ställde mig inför matchen var ju inte OM Svärtinge skulle förlora utan med hur mycket.

Efter 2:43 hade de blåa dragit på sig tre frisparkar och efter dryga sex minuter sin femte.

2016-11-05 förlorade Falcao FC sin tävlingsdebut mot Lindahl FF med 10–9. Den senaste förlusten kom i SM-semifinalen som skedde 2017-02-25. Då förlorade Falcao FC mot samma Lindahl FF med 5–4. Det är Falcaos två enda förluster.

Så vad talade nu egentligen för en skräll? Men ändå syntes en frustration och ett Svärtinge-lag som är vana att vinna (dock utomhus) kände sig bekväma och var totalt orädda för giganten från Stockholm. 

1–2 i paus för gästerna Falcao. I andra tog Svärtinge snabbt över och gick upp till 4–2. Då började publiken och spelare känna att detta är möjligt. Falcao reducerar men strax efteråt gör Svärtinge matchens snyggaste mål där man rullar ut Falcaospelarna i en omställning och rullar in 5–3 i öppet mål. Det blir ändå nerv in i det sista när Falcao sätter 5–4 på långstraff.

Men till slut var skrällen ett faktum. 6-4 till hemmalaget, som nu kan skriva in sig i historien.

Detta måste vara en av svensk futsals största skrällar. Frågan är nu bara, räcker det till SM-slutspel? Tveksamt, men kan laget ta en pinne borta i Botkyrka o lyckas slå alla andra lag ligger vägen öppen för klubbens första SM-medalj.

Men Muffe Bajraktarevic (förbundskapten för damlandslaget) bör nog ta bilen 11 km västerut. Där har du en målvakt som håller mycket hög kvalité.

Mvh Futsaloraklet på besök i Billbäcks arena

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img