Rossi om valet av Blåvitt: ”Kan bli en fin säsong”

0
Emilio Rossi. Foto: Bildbyrån

Emilio Rossi är en av flera landslagsspelare som under den senaste tiden valt att gå till IFK Göteborg Futsal.
– Jag ville vara en del av den satsningen, säger han till Futsalmagasinet.

Emilio Rossi har spenderat de senaste två åren i Uddevalla och på de säsongerna hunnit bärga två raka SM-guld. Men nu väljer han att lämna klubben – och vänder tillbaka till IFK Göteborg Futsal.

– Blåvitt har velat ha tillbaka mig under senaste året efter att jag lämnade dem, och de har en bra satsning på gång igen. Jag ville vara en del av denna satsning denna gång. Dessutom förenklar det mitt liv då det är närmre hem för mig, säger Emilio Rossi.

Vad tror du om den kommande säsongen med Blåvitt?

– Vi har några nya spelare från Uddevalla plus att de gamla är kvar och ingen lämnat. Jag tror att det kan bli en fin säsong. Men det är fortfarande 22 matcher som ska spelas och sedan också förhoppningsvis ett slutspel. Målet är självklart att vinna serien och sedan gå in i slutspelet med fint självförtroende.

Odds: Sverige–Norge
1: 1.99 X: 3.51 2: 4.70
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Dessutom väntar landskamper i Karlskrona mot Tyskland inom kort för Rossi och därefter troligtvis även ett VM-kval i Kroatien. Däremellan ska han spela i Champions League med IFK Uddevalla.

– Det kommer att vara fullt ös denna hösten med mycket futsal. Självklart längtar man oerhört mycket efter futsalsäsongen, men man är ännu inte riktigt i futsalform om man säger så. Det tar ett tag att komma in i det, men det blir gott med lite landskamper och Champions League-spel inför VM-kvalet i oktober. Då hinner sulorna komma fram igen, avslutar han.