Är Sverige eller Norge lillebror? Ikväll avgörs det!

0

På söndagskvällen tar det svenska fotbollslandslaget emot Norge i EM-kvalet hemma på Friends Arena. En match som kan komma att ha stor betydelse.

Just nu ligger Sverige på en andraplats i EM-kvalets grupp F med tio inspelade poäng på fem matcher. Två poäng bakom jagar Norge – med precis lika många matcher spelade. Vinner norskarna ikväll går de därmed om och kopplar ett grepp om den så viktiga andraplatsen.

Sveriges facit så här långt är tre segrar, en oavgjord och en förlust. Norge har en seger mindre, och en oavgjord mer. Det är därmed inte mycket som skiljer de här båda nationerna åt.

Senast de möttes var i mars, då på Ullevaal. Det var en otroligt gastkramande match, och för den neutrala åskådaren var det sannerligen något extra. Med 20 minuter kvar att spela ledde Norge med 2–0 och ingenting talade för Sverige. Men sedan kom en reducering från Viktor Claesson, och med fyra minuter kvar en kvittering via ett självmål. Och i matchens 91:a minut såg Robin Quaison ut att bli stor hjälte med sitt 3–2-mål som därmed också fullbordade vändningen.

Men i matchens sista minut spikade inbytte Ola Kamara slutresultatet 3–3 på nick.

Hur går det ikväll? Lita på att båda lagen suktar efter tre mycket viktiga poäng. Enligt oddsen står Sverige som favoriter – men du hittar en svensk seger till dubbla degen.

Spela på matchen här!