Fredrik Söderqvist får ny roll i IFK Uddevalla: ”Har mer att bidra med”

0

Fredrik Söderqvist kommer att vara en del av IFK Uddevalla Futsal även under den kommande säsongen. Men inte bara som spelare – utan även som assisterande tränare.
– Ett självklart val, säger han till Futsalmagasinet.

Ett stort antal spelare har försvunnit från IFK Uddevalla Futsal. En som däremot väljer att bli kvar är landslagsspelaren Fredrik Söderqvist.

– Först och främst var jag inte sugen på att pendla någon annanstans för att spela, och jag har alltid trivts i Uddevalla så det var egentligen ett självklart val till slut, säger Söderqvist till Futsalmagasinet.

Fanns det intresse från någon annan klubb?

– Det var någon klubb som visade lite intresse, och det var lite småtankar hos mig såklart.

LÄS OCKSÅ: Borås numret större än IFK Uddevalla

Vad tror du om er kommande säsong?

– Det är klart att det är negativt att vi tappar många duktiga spelare. Det positiva är väl att det blir en slags omstart för oss. Jag tror att vi gör en helt okej säsong ifrån oss. Vi har några bra spelare som stannat och kommer kanske få in lite nytt. Det kommer nog bli bra.

Dessutom kliver nu Fredrik Söderqvist in i en ny roll i klubben. Under den kommande säsongen kommer han förutom att spela även agera assisterande tränare.

– Mest som bollplank till Andrés och Patrik och så kommer jag att vara lite mer involverad. Man har samlat på sig lite genom åren och jag tror att jag har mer att bidra med. Sedan tror jag även att det kommer höja mig som spelare att ha ett större ansvar.

På måndag spelar Söderqvist med det svenska landslaget mot Tyskland. Därefter väntar ytterligare en landskamp, innan det är dags för Champions League och SFL-premiär. En på alla sätt spännande höst väntar för 26-åringen.

– Framför allt ska det bli kul att komma igång igen med futsalen. Det har varit ett långt uppehåll, så det ska bli gött med mycket matcher framöver.