Skadad Berisha kvar i truppen: ”De ville att jag skulle med ändå”

0
Foto: David Gerd

Granit Berisha skadade nyligen nyckelbenet och kan därför inte spela futsal den närmaste tiden. Trots det är han med det svenska herrlandslaget i Karlskrona.
– All tid i landslaget är guld värd, säger han till Futsalmagasinet.

Det var i en fotbollsmatch för ett par veckor sedan som oturen var framme och IFK Uddevallas Granit Berisha grinade illa efter en smäll mot nyckelbenet. Spelaren fördes till sjukhus och en tids rehabilitering väntade för 28-åringen.

– Det blir bättre och bättre för varje dag som går, men det är klart att det är tufft, säger han till Futsalmagasinet.

För tillfället befinner han sig i Karlskrona med det svenska landslaget – trots att han inte kan delta under träningspassen.

– Direkt efter jag skadade mig ringde jag landslagets fysioterapeut John Ressman och förklarade min situation och därefter till Nicklas (Asp, assisterande förbundskapten). Sedan skulle Nicklas ringa Matija (Dulvat, förbundskapten) och diskuterade det hela innan de senare återkom till mig. De ville jättegärna att jag skulle åka med ner för att vara med så mycket som möjligt inför ett eventuellt VM-kval för min del, säger Berisha.

Det måste kännas väldigt positivt att de vill ha med dig trots skadan?

– Precis. Det var ingen tvekan från min sida heller, det var bara att åka. All tid och erfarenhet man får med landslaget är guld värd. Jag försöker vara med på så mycket som möjligt, speciellt genomgångarna som är otroligt viktiga. Men tyvärr har jag inte kunnat vara med på träningarna fullt ut.

LÄS OCKSÅ: ”Matcherna mot Tyskland måste vara förtroendeingivande”

Till ett eventuellt VM-kval skulle Berisha vara tillbaka. Han fick höra fyra-sex veckors rehab, och nu är han inne på den tredje veckan. Men måndagens och tisdagens landskamper mot Tyskland får han se från läktaren.

– Det är surt. Man vill alltid spela, speciellt med landslaget. Det har varit otroligt bra fart på träningarna och killarna längtar efter att få gå ut och spela ikväll, säger Berisha som istället försöker pusha på killarna:

– Vi måste tro på det vi gör på träningarna. Vi har tittat på lite klipp på Tyskland, men annars vet vi inte mycket om dem. Det är hur som helst två riktigt viktiga matcher nu, och jag tror stenhårt på oss.

LÄS ÄVEN: Legiec: ”Vi har längtat efter det här”