Insatserna mot Tyskland måste vara förtroendeingivande

Under måndags- och tisdagskvällen ställs det svenska herrlandslaget mot Tyskland i två stycken träningslandskamper. Om matcherna är oviktiga? Betydelselösa? Inte direkt.

Nu har man två matcher, och några träningar (om man ska tro spelarna hinns det med en hel del träningspass under en samling), på sig. Tyskland två gånger om står på schemat. Därefter är det skarpt läge. Nästa gång det svenska herrlandslaget ses efter den här samlingen i Karlskrona är när man ska bege sig till Kroatien för vidare VM-kvalspel.

Därför är de här mötena med Tyskland så otroligt mycket värda. Det är klart att själva resultaten i sig är helt oviktiga, och att man hellre får till det på planen än att enbart spela för seger.

Men. De här matcherna och prestationen därtill behöver verkligen vara förtroendeingivande. 80 minuter futsal som nu ska spelas måste dels ge alla som tittar en stark känsla av att Sverige faktiskt kan rå på stornationerna i det nästkommande kvalet. Men viktigast av allt: De svenska spelarna måste fylla upp självförtrondekvoten till bredden under de här matcherna, så att det, när de sedan ses igen för resan till Kroatien, inte råder några som helst tvivel om att man är där för att ta sig vidare.

Vi har inte råd med det tvivlet om en månad. Då är det tre otroligt tuffa matcher som väntar för Matija Dulvats landslag. Tre matcher som kommer avgöra om det redan i år blir succé eller inte.

Därför ska det bli otroligt spännande att se Sverige över två matcher mot Tyskland. Gå nu ut och visa det svenska folket nere i Karlskrona och hemma i TV-sofforna hur långt ni kommit – och övertyga oss alla att VM-kvalet kommer bli nervkittlande och ovisst för svensk del. I Kroatien behövs allt stöd som går att få, oavsett om det är på plats eller från hemmamark.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img