SPELARBETYG: De var bäst när Sverige föll mot Tyskland

Sverige föll med uddamålet (2–3) mot Tyskland i det första av två möten med nationen i Karlskrona. Här ger vi er Sveriges fem bästa spelare den här kvällen.

LÄS MER OM MATCHEN: Slarv fällde Sverige – Tyskland vann med uddamålet

+++++ Kristian Legiec
Kaptenen styrde det svenska landslaget på ett mycket bra sätt och stod dessutom för ett vackert mål. Knäskadan han dras med märkte man inte mycket av, utan det var en Legiec på spelhumör i Brinova Arena. Hoppas nu bara att han inte spelade över sitt knäs förmåga och är otillgänglig i morgondagens retur…

++++ Robin Armandt
Räddade Sverige flera gånger om. Trots att han för tillfället står klubblös lyser rutinen starkt. Han styr dessutom defensiven hela tiden. Tyskland kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål till.

+++ Nima Kadivar
Hela tiden löpandes mot nya ytor och vill väldigt gärna ha bollen till sig. Ibland lite för ofta… Viktig i Sveriges anfallsspel och blev dessutom målskytt när han tog tillvara på ett läge framför mål. Otroligt viktig för det svenska landslaget.

++ Yanku Marrah
Trots få landskamper på kontot är spelaren som numera tillhör Strängnäs FC otroligt lugn med bollen. Hittar dessutom fram med öppnande passningar flera gånger om, vilket visar på en fin blick för spelet. Lär inte ha gjort sin sista match i Blågult, kommer bli viktig framöver.

+ Adnan Cirak
Precis som klubbkompisen ovan är det mycket få landskamper på detta konto. Fick inte uträttat lika mycket som han är van vid i SFL (såklart), men visar gång på gång på otrolig styrka från sin pivotposition i uppspelslägena. Där är en spelare som Cirak ovärderlig när målvakten tvingas (eller vill) kasta långt. Dessutom ytterst nära att kvittera med en minut kvar.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img