Armandt tror på revansch mot Tyskland: ”Det kommer bli åka av”

Det svenska herrlandslaget föll i den första matchen mot Tyskland efter ett sent avgörande. Målvakten Robin Armandt tror på en förbättring inför tisdagens returmöte.

Tyskarna kunde till slut segra med 3–2, trots att Sverige lyckades kvittera två gånger om. Robin Armandt vaktade det svenska målet under hela den första matchen, förutom de stunder man valde att spela jokerspel.

– Det känns okej. Vi är i en träningsfas just nu inför VM-kvalet och det är mycket nytt vi tränar på. Saker som kommer bli otroligt viktiga när vi åker till Kroatien om en månad, säger han till Futsalmagasinet.

LÄS MER OM MATCHEN: Slarv fällde Sverige – sent avgörande

Vad tar ni med er från matchen?

– Att vi har börjat med allt vi ska få på banan innan VM-kvalet. Denna samling har varit väldigt bra och nu börjar den lida mot sitt slut. Det är mycket positivt. Vi är inte riktigt där vi vill vara, men när VM-kvalet drar igång då är vi där.

VM-kvalet är alltså mindre än en månad bort, och tills dess ska mycket ha hunnit falla på plats för Sverige.

– Det är väldigt inspirerande och roligt. Att vi har möjligheten att få träffas och få dessa landskamper så nära inpå är grymt. SFL närmar sig och många är bra igång i klubbarna och är vältränade. Det ser bra ut och vi är på rätt väg.

Hur kändes det för egen del i matchen?

– Det kändes okej, fick ett par bra räddningar och fick springa lite fram och tillbaka. Vi förlorar så jag ska inte säga att det är bra, utan okej räcker.

LÄS MER: Armandt en av de bästa – här är spelarbetygen

Under tisdagskvällen är det alltså chans till revansch för Blågult. En möjlighet Armandt tror att man tar.

– Det blir revansch. Första matchen är alltid lite så här. Nu har vi fått känna lite på varandra, det blir åka av imorgon, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img