Dulvat: ”Vi gjorde ingen bra match”

Sverige föll mot Tyskland med 2–3 i den första av två landskamper. Förbundskapten Matija Dulvat var inte nöjd – men tror på snabb bättring.

Vi träffade Sveriges kroatiska förbundskapten Matija Dulvat på hotellet där landslaget bor, dagen efter den svenska förlusten. På frågan om vad han tyckte om måndagens landskamp är han något tudelad. Han är inte nöjd med insatsen i sig, men tror sig ändock förstå varför det såg ut som det gjorde.

– Vi gjorde ingen bra match. Vi skapade en hel del chanser framför tyskarnas mål, men koncentrationen var inte tillräcklig för att sätta dem. Det är säkerligen så för att vi jobbat med en hel del nya saker under de här sex träningarna. Vi ville spela lite annorlunda som en del av förberedelserna inför VM-kvalet nästa månad. Spelarna är lite trötta i kropparna efter två träningar om dagen, men också i huvudet då vi ville göra de saker vi försökt träna på. När man gör nya saker finns det inte alltid automatiskt i huvudet hur man ska göra, och då kan det bli lite rörigt ibland, säger han och fortsätter:

– Första halvlek var inte bra. Andra halvlek var bättre. Det var tråkigt att vi förlorade, men jag är glad över att spelarna vågar göra våra nya saker och jag är nöjd med att vi skapar en hel del chanser.

LÄS MER: Sverige föll efter sent avgörande

De två landskamperna mot Tyskland är en del av uppladdningen inför VM-kvalet nästa månad. Då gäller det att spela smart, menar Dulvat.

– Jag sa till spelarna att spela matchen med hjärtat, och då är det starkt att skapa så många farligheter. När vi ställs mot bättre motstånd ska vi självklart delvis spela med hjärtat, men då är det mycket mer huvud.

– Man ska inte heller glömma att spelarna inte har spelat matcher sedan april. Nu har det gått fem månader och det här är första matchen som gäller något sedan dess. Jag tror att vi kommer spela mycket bättre ikväll.

Ikväll, tisdag, spelas alltså returmötet. Då hoppas Dulvat få lite positiva besked.

– Det är viktigt att vi gör det vi bestämt att vi ska göra. Bestämmer vi att vi ska lägga fokus på fem mot fyra-spelet, frisparkar, insparkar eller vad nu det kan vara så är det viktigt att vi gör det också. Att jag får se spelare komma ihåg vad vi tränat på, då får jag positiva svar.

LÄS MER: Därför lämnar Rossi landslagssamlingen

Han avslutar:

– Sedan vill jag självklart vinna också. Det ger oss glädje och publiken glädje. Över 1000 personer är här och kollar och vi vill ge dem en vinst på hemmaplan. Men utöver det försöker jag även se den stora bilden av det hela med utvecklingen.

SE OCKSÅ: Höjdpunkter: Sverige–Tyskland

En längre intervju med Sveriges förbundskapten kommer inom kort dyka upp på Futsalmagasinet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img