Djurgården presenterar ny tränare: ”Sätter sin prägel på laget”

Djurgårdens IF Futsal kommer under den kommande säsongen ledas av kroaten Vedran Kurtovic.
– Jag ser verkligen fram emot det här, säger tränaren till klubbens hemsida.

I fjol leddes Djurgården av David Bergqvist och Afnan Khabiri. Den sistnämnda har nu tagit klivet över till att bli sportchef. Till årets säsong stärks tränarstaben upp ytterligare. Vedran Kurtovic har klivit in och verkar ta över huvudansvaret för klubbens herrtrupp.

– Både jag och Afnan fick ett bra intryck och eftersom tiden gick fick vi en samlad bild över hans filosofi och tankar som var i paritet med våra egna. Vedran har en gedigen erfarenhet och utbildning i den mer internationella futsalen, något vi eftersträvat att närma oss inom Djurgården Futsal, säger David Bergqvist till Djurgårdens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Så ser tränarläget ut i SFL

Vedran Kurtovic har tidigare varit tränare i Stockholm Futsal Club, och har varit aktiv inom sporten som både spelare och ledare sedan 2002.

– Jag känner mig väldigt lycklig över att vara ny tränare i Djurgården. En av de viktigaste uppgifterna kommande säsong är att etablera ett mer seriöst arbete i vårt lag. Efter vår första månad tillsammans kan jag säga att vi sakteligen rör oss dit. Majoriteten av våra spelare är väldigt inriktade på futsal och jobbar stenhårt. En del av truppen har varit i laget väldigt länge och en del är helt nya utan SFL-erfarenhet, vilket jag är övertygad om kommer vara en bra kombination, säger Kurtovic bland annat.

Läs hela intervjun med Djurgårdens nyförvärv här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img