Sillykollen: Så ser tränarläget ut i ditt SFL-lag

Silly season är i full gång och spelare värvas hit och dit. Men hur ser det egentligen ut på tränarfronten? Många lag har till den här säsongen ändrat om i staberna – och här har vi samlat alla SFL-lags status med tränare.

AFC Eskilstuna: Osam Abassi

Kommentar: Var med och grundade klubben för några år sedan och har sedan dess spelat varenda match i resan mot SFL. Skadade sig i det avgörande playoffmötet mot Söder i vintras och är nu borta från spel ett år. Kliver då in på tränarbänken och tar helt och hållet över det ansvaret. Har tidigare agerat som spelande tränare men lägger nu fullt fokus på tränarbiten.

Borås AIK: Vedad Aganovic

Kommentar: Petter Florentin som lett det här laget till stora framgångar valde efter fjolårssäsongen att kliva av och istället satsa på ungdomarna. Klubben tillsatte då oprövade Vedad Aganovic, och det blir spännande att se om han kan fylla den stora kostym Florentin lämnar efter sig. Klart är i alla fall att det är en tränare som spelarna känner väl och en tränare som kräver av sina spelare, och kanske är det en ”match made in heaven”. I Borås finns ett antal skickliga spelare (med landslagsmeriter) som kanske får ta en större roll kring det taktiska.

Djurgårdens IF FF: David Bergqvist/Vedran Kurtovic

Kommentar: Bergqvist gör det mesta i Djurgården, där en av uppgifterna hr varit att leda laget i SFL. Varit med sedan futsalen gick in i Djurgården och har varit på alla sätt och vis oersättlig med allt han gjort. Nu har man byggt om i truppen inför den kommande säsongen och det ska bli spännande att se vad det leder till. Vedran Kurotvic har tillkommit som ny tränare i Dif, och verkar ta över huvudansvaret.

Hammarby IF FF: Daniel Blanco

Kommentar: Efter fjolårets succésäsong var det inte direkt konstigt att Bajen ville förlänga med Blanco och bygga vidare på det som startats. Tappar dock närmaste kollegan Alli Darwich till Strängnäs, och in kommer istället Mikael Hedlund (från just Strängnäs). Återstår att se vad det har för effekt.

IFK Göteborg Futsal: Nicklas Asp

Kommentar: Började fjolårssäsongen som spelande tränare men övergick allt mer till sidan av planen. Är numera även assisterande förbundskapten och är utan tvekan en av SFL:s mest meriterade på tränarposten. Petrit Zhubi har kommit in i laget och tagit över tröja nummer 10, vilket verkligen förkunnar att Asp i år enbart kommer hålla sig vid sidan av planen. Visade om inte annat i fjol vilket otroligt arbete han gjort i spelartruppen när man byggde vidare på samma sätt trots att det till en början gick tungt. Avslutade med bäst form av alla SFL-lag.

IFK Uddevalla Futsal: Andrés Moncada

Kommentar: Tog över laget efter en smått krisig tid med flertalet avhopp på olika poster. Var tidigare målvaktstränare i laget och kan klubben väl. Känns som ett naturligt val för Uddevalla som nu bygger om och bygger nytt efter flera år som guldmedaljörer. Får dessutom in damlandslagets assisterande förbundskapten Patrik Persson, som tidigare lett Gais i såväl SFL som division 1.

Nacka Juniors FF: Ahmed Barzangi

Kommentar: Även här har ett tränarbyte skett. Eldin Kozica som framgångsrikt lett Nacka Juniors väljer att kliva åt sidan för att samla ny energi och nya kunskaper inför framtiden. In kliver Ahmed Barzangi, som funnits i klubben i olika roller. I fjol som sportchef. Kan klubben och spelarna väldigt bra.

Skoftebyns IF Futsal: Francis Maciel

Kommentar: Ett stort framtidsnamn på tränarsidan i Sverige. Har haft Rosengård senaste åren, och vid sidan studerat och pluggat oerhört mycket futsal med resor utomlands i utbildningssyfte. Skoftebyn har gjort ett smart och djärvt val att satsa på Maciel – och visar att man vill ta nästa steg. Får damlandslagets Sophia Olofsson som assisterande. En mycket spännande satsning.

Strängnäs FC: Alli Darwich

Kommentar: Valde att lämna Hammarby då han tyckte klubben saknade visioner. Är en av många uppskattad tränare med meriter från landslaget. Strängnäs plockade honom och släppte samtidigt Hedlund till just Bajen. Blir spännande att se vad Darwich kan göra med fjolårets nykomlingslag.

Torslanda IK Futsal: Fredrik Augustin

Kommentar: Fredrik Augustin är kvar ytterligare ett år och det visar på stabilitet i Torslanda. Augustin har väl i princip haft (och har) alla roller i Torslanda och är otroligt viktig där. I fjol fick laget in ett antal intressanta nyförvärv, och det blir spännande att se om det här året blir ett lyft för Torslanda.

Örebro FC: Jani Paananen

Kommentar: Hyllad finsk tränare kliver in och ska få fason på ÖFC. Ett ÖFC som på senare år gjort stora resultat, men som nu även vill ta nästa kliv rent taktiskt. Ett mycket spännande val, men frågan är bara om han hinner sätta sin prägel redan till i år, eller om det blir ett mellanår för ÖFC.

Örebro SK Futsal: Tekle Ghebrelul

Kommentar: Ghebrelul tog över skutan mitt under brinnande säsong i fjol när Fredrik ”Honken” Holmquist hoppade av. Välutbildad herre med meriter som förbundskapten i Grönland. Får nu en väldigt namnstark trupp att jobba med. Frågan är hur långt ÖSK kan nå i år?

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img