ÖSK vann egna turneringen – körde över ÖFC i finalen

0
Foto: Daniel Lubner

Örebro SK stod till slut som segrare i den egna turneringen Örebro Open Futsal Cup där totalt åtta lag, varav fyra från SFL, deltog. I finalen ställdes man mot stadskollegan Örebro FC – och vann stort.

Turneringen inleddes med kvartsfinal mot Norrköping FK för ÖSK:s del. Där blev det seger med 9–3. I semin väntade SFL-kollegan AFC Eskilstuna – och därifrån avancerade man via seger på straffar.

I finalen blev det alltså derby mot Örebro FC. En match man till slut vann med hela 11–2.

– Jag tycker att helgen var bra. Vi spelade en del tuffa matcher och vi har haft ett väldigt tufft träningsschema inför. Många var slitna i kroppen. Men vi gick in med en bra känsla då vi slipat hårt på de taktiska delarna. Vi gör tre bra matcher som helhet. Spelmässigt imponerar måste jag säga att vi imponerar, vilket är väldigt kul, säger ÖSK:s Amel Rastoder.

LÄS OCKSÅ: Nyckelspelaren förlänger med Örebro FC

Om att få avsluta försäsongen och gå in med 11–2 mot största rivalen Örebro FC säger han följande:

– Det är klart att det kändes bra, men ÖFC kom till spel med inte riktigt sitt bästa lag och sedan märker man skillnaden att vi varit igång sedan augusti och de börjat mycket senare. Det märks att vi haft mycket hård fysisk träning. Vi körde över dem, de hade inget att säga till om. Sedan rann siffrorna iväg något extra på slutet.

Han tillägger:

– Själva resultatet mot ÖFC ger inget extra självförtroende. Vi tar däremot med oss att vi spelar väldigt bra och att vi spelar på det sätt som vi tränat på. Det är väldigt kul att det gett effekt och nu ser vi fram emot SFL.

Fakta: Resultat Örebro Open

Kvartsfinaler
Örebro FC–CSA Rabie El Djazairi 3–0 (WO)
Örebro SK–Norrköping FK 9–3
AFC Eskilstuna–Falcao FC 6–5
Skoftebyns IF–Latorps IF 2–3

Semifinaler
Örebro SK–AFC Eskilstuna 6–6 (3–1 straffar)
Örebro FC–Latorps IF 11–3

Final
Örebro FC–Örebro SK 2–11