Målvakten nära att bryta CL-premiären: ”Han är en krigare”

0

IFK Uddevalla Futsals inhämtade spanjor, Sergio Gómez Jimenéz, var en av lagets främsta spelare i Champions League-premiären. Men efter en av flera räddningar blev han liggandes – och såg ut att behöva bryta.

Sophia Olofsson, inlånad från Skoftebyn, var den som var inne och kollade till målvakten och lindade om benet han hade smärtor från.

– Han har tidigare haft ont i insidan av låret, ner mot fästet mot knät, vilket han har haft lite ont av senaste tiden. Det verkar ha sträckts till rejält, så vi får se vad läkaren säger imorgon, sa hon efter matchen.

Hur gick diskussionen kring om han var redo att fortsätta eller inte?

– Det är lite svårt att diskutera med honom när han varken pratar svenska eller engelska, ha ha.

– Vi drog åt det rejält och han ville fortsätta stå. Det är väl så i matchläge att man inte hinner känna efter. Efter matchen hade han ont, men läkaren får ta besked under torsdagen, avslutade hon.

Futsalmagasinet når Andrés Moncada, huvudtränare i IFK Uddevalla Futsal, under torsdagen och han säger så här om statusen:

– Han har en sträckning i låret. Han har testat idag och det känns okej så han kommer att starta. Sergio är en kriga och det skulle i princip behövas polis för att få honom av plan. Men Filip Skarin är medveten om situationen och redo att ta plats i målet om det behövs.

IFK Uddevalla ställs under torsdagskvällen mot tyska Weilimdorf.