ÖFC och Strängnäs delade på poängen – efter sen kvittering

Det var en tajt match som utspelade sig i Gamla Idrottshuset i Örebro.
ÖFC hade tvåmålsledning två gånger under matchen, men två sena mål av bortalaget gjorde att slutresultatet skrevs till 5–5. Hjälte för gästerna blev Adnan Cirak som stod för ett hattrick.

Det var hemmalaget ÖFC som började bäst, och det dröjde inte länge innan säsongens första mål kom. Senad Berisha såg till att sätta 1-0 och av bara farten gjorde Simon Chamoun 2-0 kort därefter.

Men, det kan svänga fort i futsal, och innan klockan passerat nio minuter hade Strängnäs kvitterat. Bortalaget hann även få in ett till mål innan paus och såg ut att gå till halvtidsvila i ledning. Då klev Christoffer Skoog fram och satte kvitteringen, 3-3 i paus.

Andra halvlek började på liknande sätt som den första. ÖFC gjorde ett snabbt mål och kunde utöka till en tvåmålsledning. Strax därefter fick Nikola Erceg hemmalagets två snabba varningar och fick lämna planen. Utvisningen resulterade inte i något mål för Strängnäs, men man tog över spelet totalt efter det.

Sista minuterna bestod av att Strängnäs forcerade framåt och det gav även resultat. Med fyra minuter kvar reducerade Peyman Alkoyun på en frisparksvariant och två minuter senare satte Adnan Cirak sitt tredje mål för dagen, 5-5. Det blev även slutresultatet vilket innebär att lagen tar med sig en poäng var från premiäromgången.

SFL

Örebro Futsal Club–Strängnäs Futsal Club 5-5 (3-3)

Målen ÖFC: Senad Berisha (2), Simon Chamoun, Christoffer Skoog, Anderson Ponciano Da Silva Santos Filho

Målen Strängnäs: Adnan Cirak, Peyman Alkoyun, självmål

Varningar ÖFC: Viktor Lindqvist, Miran Abdulrahman Mohammad

Varningar Strängnäs: Rinor Nushi, Yanku Marrah, Henok Berhane

Utvisning ÖFC: Nikola Erceg (två varningar)