Holmqvist kallas in till VM-kvalet – ersätter skadade spelaren

Det blir trots allt en resa till Kroatien och spel i VM-kvalet för Hammarbys Sebastian Holmqvist. Under onsdagen kom beskedet att skadade Granit Berisha utgår – och ersätts av Bajen-spelaren.

Han var en del av truppen som laddade upp inför VM-kvalet i Karlskrona. Men när truppen till Kroatien senare kom fanns Sebastian Holmqvist, 26, inte med.

– Det är klart att jag ville komma med. Det var min målsättning. Jag blev såklart besviken att jag inte var med, men jag hade ett bra snack med Nicklas Asp där han berättade att kommande samling enbart handlade om resultat, och att jag skulle ställa in mig på Nordic Cup och att jag var ett framtidsnamn för landslaget. Jag kände mig inte så petad, utan det kändes ändå väldigt bra, säger Holmqvist till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Holmqvist först att förlänga med Bajen: ”Släpper fotbollen nu”

Men då Granit Berishas skada inte hinner läka tills dess gör man nu alltså ett byte. In och med till VM-kvalet kommer Bajenspelaren. Där väntar Kroatien, Bosnien och Ryssland.

– Det är såklart jätteroligt att få åka med på ett VM-kval. Det är så mycket allvar som det kan bli med världsnationer på spelschemat. Att få möta dessa lagen och att få representera Sverige är riktigt häftigt.

Ett läger med två träningslandskamper – och nu direkt in i hetluften kring allt vad ett VM-kval innebär. Men Holmqvist känner sig redo och taggad.

– Karlskronalägret var jag mer nervös inför måste jag säga. Då visste jag inte vad som väntade kring träningar, taktik och hur annorlunda det skulle vara. Nu är man med i gruppen och har lite koll på hur Matija tänker. Så det känns bara väldigt roligt och inspirerande.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img