”Basse” först att förlänga med Bajen: ”Nu släpper jag fotbollen helt”

Hammarby IF FF laddar om för en ny säsong efter fjolårssäsongens succé. Den historiskt långa säsongen slutade med ett silver för Stockholmsklubben, och nu är siktet naturligtvis inställt på den enda valör som är av ädlare sort.

Nyligen stod det dock klart att en av lagets två huvudtränare, Alli Darwich, lämnar klubben och riktade samtidigt kritik mot en utebliven satsning från föreningens håll. Nyligen skrev samme Darwich på som huvudtränare i Strängnäs FC.

Ett positivt besked som däremot kommit från Bajen-håll är att lagets nyckelspelare och kämpe Sebastian ”Basse” Holmqvist förlänger sitt kontrakt över ytterligare en säsong.

– Vi har erfarna och duktiga spelare i laget och dessutom en fantastisk stämning i truppen. Det gör att jag tror att vi kan ta guldet redan i år eller nästa år. Att vi dessutom har hungriga unga spelare som vill in är bra för balansen i laget, säger ”Basse” till Hammarbys hemsida.

Dessutom stänger han också dörren till sin fotbollskarriär, för att nu helt satsa på futsalen.

– Futsalen kan inte konkurrera ekonomiskt med fotbollen, men jag är i ett läge i livet då jag har möjlighet att välja det jag tycker är roligast och då väljer jag att satsa på futsal.

Dessutom är möjligheten att få representera det svenska landslaget något som lockar och driver Holmqvist framåt.

– Möjligheten att få spela i landslaget är en viktig morot för mig. Att jag nu släpper fotbollen helt borde öka mina chanser. Dels för att jag blir tydligare i att jag satsar, men också för att jag kommer att utvecklas ännu mer som futsalspelare.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img