Malki frälste Norrköping i premiären – fyra mål mot Ektorp

0

I fredags smygstartade division 1 med en match i norrland, och under lördagen fortsatte den med matcher utspritt i de fyra serierna, men den hetaste matchen på pappret fanns i Norrköpings Mässhall när två lag med SFL-ambitioner ställdes mot varandra i Ektorp FK och Norrköping FK.

Detta historiska derby lockade nästan 300 åskådare och arrangören firade spektaklet med konfetti och dansnummer.

Det första jublet skulle komma efter sju minuter när Gentrit Citaku gav sitt hemmalag ledningen, i en inledning där hans lag styrde offensiven mot ett lite mer tillbakadraget Norrköping.

Denna glädje skulle dock bara vara i några minuter efter att en tåspets från Ignatius Malki lett till en kvittering för Norrköping som efter första målet börjat rycka upp sig och inte vara lika tillbakadraget som innan. Man går från 0-1 till paus med en 5-1-ledning där nämde Malki står för ett hattrick, varav sista målet kom på en frispark i slutsekunden.

LÄS ÄVEN: Nykomlingen ångar på i SFL – andra raka segern

I andra halvlek höjer sig det forna SFL-laget som ökar på sin ledning två gånger om efter att Ektorp försökt sig på jokerspel utan framgång. Siffrorna tillskrevs 7-2 där födelsedagsbarnet Ignatius Malki hamnade i målprotokollet vid fyra tillfällen.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Ektorp FK–Norrköping FK 2-7(1-5)

Målet, Ektorp: Gentrit Citaku

Målen, Norrköping: Ignatius Malki 4, Alen Nailovic, Johan Roxström, Meysam Jooya