Sveriges nästa motståndare imponerade – krossade Bosnien

Sveriges tunga förlust mot Ryssland har gjort att laget fått ställa om siktet till resterande matcher i Main round. Nästa i kikarsiktet är Kroatien som ikväll vann övertygande mot Bosnien.

Värdnationen för Main round grupp sju, Kroatien, inledde ikväll sitt kvalspel. För Kroatien väntade Bosnien hemma i Sports Hall i Dubrovnik.

Resultatet i Sveriges match såg till vinnaren av kvällens senare match skulle få ett delikat utgångsläge. Med detta i bakhuvudet inleddes matchen avvaktande. Efter åtta minuter prickade dock Luka Suton in 1-0 till hemmafansens belåtenhet.

Franko Jelovcic såg till att resultatet var 2-0 till Kroatien i halvtid. Den andra halvleken slutade också 2-0 vilket innebar ett slutresultat på 4-0 i de schackmönstrade kroaternas favör. Båda den sista halvlekens mål gjordes av Suton som alltså blev hattrickskytt.

I och med vinsten går Kroatien upp jämsides med Ryssland i gruppen på tre poäng och fyra plusmål. Nästa motståndare är inga mindre än Sverige och matchen spelas imorgon (torsdag) klockan 20:00

Matchfakta

VM-kval – Main round

Kroatien – Bosnien Herzegovina 4-0 (2-0)

Målskyttar Kroatien: Luka Suton (3) och Franko Jelovcic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img