Tränarens första ord efter avhoppet: ”Jag var tvungen”

0

Vedran Kurtovic tog över Djurgårdens IF Futsal inför den här säsongen. Men efter interna bråk i klubben väljer han nu att lämna.
– Vi har inte samma tankesätt, säger han till Futsalmagasinet.

Futsalmagasinet kunde under måndagsförmiddagen skriva om det interna bråk i Djurgården som nu lett till att såväl huvudtränaren Vedran Kurtovic och sportchefen Afnan Khabiri valt att hoppa av.

Vedran Kurtovic har nu valt att berätta för Futsalmagasinet varför han väljer att lämna Djurgården.

– Min känsla är att jag var tvungen att lämna det här spännande projektet och jag känner mig både ledsen och stolt på samma gång när jag tänker på det. Det var en upplevelse och erfarenhet och jag måste säga att jag aldrig har tränat ett lag som haft så mycket positiv attityd och vilja att jobba hårt, säger Kurtovic.

Han fortsätter:

– Så jag vill tacka alla spelare för deras insatser under de senaste två månaderna. Ett speciellt tack riktar jag även till sportchefen Afnan som, med sin energi, var en nyckelperson bakom att sätta ihop detta fantastiska lag.

Anledningen till att han valde att hoppa av sitt uppdrag säger han beror på att han och klubben ser på saker och ting på olika sätt.

– Efter en tid insåg jag att jag inte är på samma våglängd som Djurgårdens futsalorganisation, och att vi inte heller har samma tankesätt kring hur vi ska ta det här vidare. Från mitt sett att se på det så kommer alltid klubben först och man ska göra det som är bäst för klubben. Jag insåg och bestämde mig för, under dessa omständigheter, att det är bäst att kliva av och istället kommer jag bli lagets största supporter. Djurgården Futsal förtjänar bättre!