Experten: Sveriges bästa spelare är inte nominerad

11 november är det dags för Fotbollsgalan – och där kommer för andra året Sveriges bästa futsalspelare att koras. I podcasten Futsalsnack diskuteras nomineringarna och experten Angelo Vega saknar en spelare i den listan.

På herrsidan gör Kristian Legiec, Petrit Zhubi och Nima Kadivar upp. Tre spelare som alla var starkt bidragande i såväl klubblag som landslag i fjol. Men där saknar Futsalsnack-experten en spelare.

– Jag saknar Albert, alltså. Han var för jäkla bra under förra året både i seriespel och i landslaget. Jag hade sett honom som vinnare. Han är så jäkla viktig. Albert var väldigt bra hela året. Jag hade röstat för Albert Hiseni, säger Angelo Vega i podcasten.

Vem som vinner? Den kampen tror Vega är väldigt jämn – men han hoppas på Petrit Zhubi.

– Landslagsmässigt tycker jag Petrit var bäst. Jag tror att Legiec vinner, men jag hoppas att Petrit vinner för sitt landslagsspel. Samtidigt var Nima också riktigt bra i serien, så det känns jämnt.

På damsidan är Susan Kiryo, Nazanin Vaseghpanah och Hilma Lundqvist nominerade.

– Daniella Chamoun är den bästa i mina ögon, men hon var väldigt mycket skadad i fjol. Jag gillar pivoten, Susan Kiryo, som jag sett många matcher av. Hon hart gjort det riktigt bra och jag tror att hon tar hem det, säger han.

Lyssna på hela avsnitt 10 av Futsalsnack med Gerd och Vega på Itunes, Acast eller Spotify.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img