Kaptenen tror tränarbytet ger positiv reaktion: ”Det var inte bra”

0

Under tisdagen kom beskedet att Borås AIK:s huvudtränare Vedad Aganovic lämnar sin post. Under onsdagskvällen väntar stormöte med IFK Göteborg hemma i Boråshallen. Lagkapten Irfan Delimedjac ser fram emot bataljen och tror att avhoppet ger en nytändning i laget.
– Det kommer att bli en rolig match, säger han.

Senast föll Borås AIK överraskande med hela 10–2 borta mot Torslanda. Sedan dess har laget alltså tappat sin huvudtränare och nu väntar match mot topplaget IFK Göteborg. En tuff prövning – men likväl en bra värdemätare för laget, menar Irfan Delimedjac.

– Det gick inte så bra för varken oss eller Blåvitt förra omgången, så vi båda är nog väldigt revanschsugna. Det är ett bra lag och det ska bli riktigt roligt att möta dem. Jag skulle inte kalla det för en måstematch, men det är en prövning som kan visa var vi står lite grann, säger kaptenen till Futsalmagasinet.

Odds: Borås AIK–IFK Gbg
1: 2.15 X: 5.00 2: 2.15
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Vad säger du annars om er säsongsinledning?

– Det började väl bra, sedan har det inte gått så bra och varit lite turbulent.

Vad har varit turbulent?

– Det har inte varit helt konkret hur vi ska spela, inte funnits en spelidé. Vi har bara gått ut och spelat och det räcker inte nu. Man kunde kanske leva på talang för tre år sedan, men nu måste man ha en spelidé som man kan känna sig trygg med.

I veckan tappade man också sin tränare, Vedad Aganovic. Något som Delimedjac anser inte var enbart negativt.

– För mig spelar det ingen roll. Det var väl inte väntat att det skulle hända, men det var inte heller riktigt bra. Jag tror att alla kände att vi inte riktigt hade någon spelidé. Alla pratar inte, men vi i spelartruppen var ganska överens. Jag tror att det är skillnad på att vara fotbollstränare och futsaltränare. Han kom med bra disciplinära saker vi behövde, men sedan tog han sig kanske vatten över huvudet kring det taktiska.

LÄS MER: Förklarar – därför klev tränaren av i Borås

Blir det här nytändning för er?

– Det kändes som så på träningen i måndags och igår. Lite nytändning och lite mer glädje.

Borås AIK–IFK Göteborg Futsal startar 19.00 under onsdagskvällen.