Abassi efter succéstarten: ”Vi är inte vilken nykomling som helst”

0

Vinst i seriefinalen mot Hammarby igår. Utvald till oktober månads bästa spelare i SFL idag. Det går bra för Ayoub Abassi och hans AFC Eskilstuna.
– Vi är som en familj, säger Abassi.

AFC Eskilstuna har inlett SFL i flygande färger. Gårdagens vinst var lagets femte av fem möjliga. Resultatet innebär såklart serieledning.

– Vi spelar för varandra. Jag har känt nästan hela laget i mer än tio år. Vi är som en familj, säger Abassi som lagets hemliga framgångsrecept.

Abassi, som idag blev utsedd till månadens spelare i SFL, spelade en stor roll i vinsten mot Hammarby med sina två mål. Det andra målet betydde 3-5 med trettiotalet sekunder kvar på klockan.

– Det kändes riktigt skönt! Jag kände att jag fick utdelning. I matchen mot Djurgården tycker jag att jag gör en riktigt bra insats där jag gör fyra eller fem assist. Det blev bara ett mål då men nu kände jag att jag fick utdelning för det jag gjorde då också, säger han.

Vad gäller just assist är det något som Abassi njuter lite extra av.

– Det var enkla mål jag gjorde. Jag tycker att min assist till 2-1-målet var mycket finare än mina mål tillsammans.

Vi måste dock hålla oss kvar en stund vid Abassis avgörande 3-5-mål. Målet firades med de Eskilstuna-supportrar som hade rest till Eriksdalshallen i Stockholm. Efteråt signalerade han demonstrativt att det var game over för Hammarby genom att korsa sin armar.

– Det var mycket snack från Hammarby-spelarna om att vi är nykomlingar, att vi ska tagga ner och att jag mest ligger ner på plan. Jag ville visa för dem att vi är här nu, säger Abassi själv om firandet.

Hammarbys målvakt Tolga Ayranci var uppenbart irriterad över detta. När han lyckades tröstmåla till 4-5 begav han sig direkt bort för att fira framför Eskilstuna-fansen.

– Jag tycker att det var onödigt gjort. Det triggar igång allting men jag tycker att vi hade kontroll på våra supportrar, säger Abassi.

Eskilstuna-spelaren fortsätter att berätta om att Hammarby var oroliga över att Eskilstuna-supportrarna väntade utanför arenan efter slutsignal. Fansen ville dock inget illa utan ville bara hälsa på det egna laget.

– Efter matchen är det viktigt att man går och hälsar och visar respekt för varandra. Under matchen kan det vara tufft och man vill mycket. Efter är det viktigt att alla är vänner, säger Abassi om matchen som han upplevde som ”hetsig”.

Att AFC skulle leda tabellen efter fem omgångar var det få som trodde. Möjligtvis bara de själva.

– Alla säger är vi är nykomlingar men vi är inte vilka nykomlingar som helst. Det vi gjorde när vi gick upp till SFL tror jag inte att många nuvarande SFL-lag hade klarat av. Vi har varit med om mycket tillsammans, säger Abassi.

Abassi och Eskilstuna har inte heller några planer på att slå av på takten.

– Vi kommer bara att fortsätta köra. Vi är fortfarande hungriga.