”Nu är vi är gamla Borås AIK igen”

Borås AIK är topptippade i årets SFL-upplaga – men har haft en minst sagt svajig inledning på säsongen. Under lördagen dock kom ett rejält styrkebesked när man hemmaslog serieledaren AFC Eskilstuna.

– Du förstår nog själv hur skönt det här känns för oss efter några förluster som gjort att vi varit nere i brygga lite grann. Men känslan idag var kanonbra. De har gått obesegrade och är ingen vanlig nykomling, de är jätteduktiga, men jag tror att det gått lite för bra för dem. Så det kändes helt underbart, alla gjorde sitt jobb. Gör vi så här är vi det gamla Baik, säger Borås AIK:s målvakt Dino Palalija till Futsalmagasinet efter 8–5 hemma mot AFC.

Varför vinner ni?

– Inställningen. Det var inga billiga mål idag. Man tar de här extra två stegen. Jag tror att alla i hallen såg att det här var gamla Baik igen.

Har det varit lite inställningsproblem innan?

– Jag tycker det. Det har varit alldeles för billiga mål. Mot Skoftebyn gör vi 32-33 grymma minuter, men så kommer de in i ett flow och gör 3–3 ganska snabbt och då är vi nere efter lite förluster och dåligt självförtroende, säger Palalija.

Nu är känslan i laget att man har vaknat och är på gång. Målvakten tror på en stark fortsättning.

– Är inställningen där är vi topp två, topp tre. Då finns det inget lag i Sverige som slår oss här hemma i Boråshallen. Till 99 procent handlar det om inställning i det här laget. Har de vaknat på rätt sida är man inte orolig, då löser det sig.

Vad är gamla Baik?

– Vi gör många mål framåt. Vi kanske släpper in några extra bakåt men det är kul att titta på oss. Hittills har vi inte gjort så många mål, avslutar Palalija.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img