Lagkaptenen satte viktiga kvitteringen: ”Tror att det är vändpunkten för oss”

Hammarby gick tidigt upp i ledning och Djurgårdsspelarna såg ut att få lämna ännu en match tomhänta. Men i den andra halvleken vaknade laget – och i matchens sista minut kom också kvitteringen som säkrade säsongens första poäng. Dessutom mot största rivalen.
– Det var otroligt skönt, säger lagkaptenen Petter Andersson som var den som tryckte dit 4–4-målet.

LÄS MER OM MATCHEN: Stor slutdramatik i Stockholmsderbyt

Säsongsinledningen har som sagt varit trög med idel förluster. Tungt? Absolut. Konstigt? Egentligen inte – då mycket är nytt i årets Djurgården.

– Vi är ett helt nytt lag och det är stor skillnad från i fjol. Vi spelar ett helt annat spel jämfört med de andra åren. Tidigare har vi haft vår styrka i försvarsspelet, legat lågt och varit starka på omställningar. Nu har vi flyttat upp några positioner i banan och håller på att bli trygga i det. Då krävs det att man tror på det. När man får mycket motgångar kan det vara svårt att tro på det, men det är bara att nöta på. Vi såg Göteborg göra så i fjol, och vi hoppas väl på något liknande för oss i år, säger Petter Andersson, lagkapten i Djurgården, till Futsalmagasinet.

4–4-resultatet mot Hammarby ger visserligen inte mer än en poäng till samlingen när man tittar på tabellen. Men för laget betydde det bra mycket mer än så.

– Mycket viktigt. Vi har haft det lite tungt under inledningen. Dels kring spelschemat med bara bortamatcher och dessutom mot bra lag. Vi behövde det här.

Vad säger du om er insats i derbyt?

– Jag tycker det är synd att vi ska ge bort första halvleken på det sättet vi gör. Det känns onödigt att vi gör lite enkla misstag som gör att de får hänga tre relativt enkla mål. Det ger oss en jäkla uppförsbacke och det är lite så det har varit under inledningen av säsongen. Det gör det psykologiskt jobbigt för oss. Hammarby är ett bra lag och det märks när de spelar.

Han fortsätter:

– Sedan tycker jag att det är väldigt starkt av oss att komma ikapp och det visar verkligen karaktären som finns i laget. Vi har varit bra på att hämta upp tidigare, och igår visar det sig verkligen att det går om man vill. I derbyn handlar det inte bara om snyggt spel och tunnlar, utan det sitter innanför pannan och i hjärtat, och alla visar det otroligt bra, säger Andersson som verkligen vill lyfta fram lagets målvakt Joakim Andersson som en stor matchhjälte.

Vad kände du när ni började jobba er ikapp?

– Jag kände redan när vi fick med oss det röda kortet att om vi sätter en påse nu kan det gå vägen. Sedan fick vi även 4–3 på en bjudning, och slutligen kunde vi också kvittera. Det var otroligt skönt. Det kändes som en seger även om det bara blev en poäng. Framför allt när det är mycket folk på plats och att vi kan hämta upp det mot Hammarby.

Kan det här ha varit vändpunkten för er?

– Jag vill ju hoppas att det är det. Vi har varit på gång senaste matcherna men haft det psykologiskt jobbigt, men nu har vi förhoppningsvis visat för oss själva att vi kan vända underlägen. Jag tror att det här är en vändning, och att det ger oss mycket mer energi.

Härnäst väntar Torslanda – även det på bortaplan – för ett Djurgården med nyinhämtat självförtroende. I truppen råder stor harmoni och Andersson menar att man blir allt mer ihopspelta för varje träning och match som går.

– Vi spelare trivs otroligt bra med varandra. Det har varit mycket nytt som kommit in och det tar lite tid att komma ihop på planen. Kemin är stark och poängen igår kommer stärka det ännu mer. Vi behöver bara lite tid för att tro på det, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img