AFC-spelarna samlades efter Borås-matchen: ”Visar ändå att vi blir att räkna med”

0
Foto: David Gerd

Första förlusten någonsin för ett lag som vant sig vid att vinna kan ta hårt. AFC Eskilstuna-gänget tog en samling direkt efter slutsignalen i Boråshallen och pratade ihop sig.
– Sa till varandra att vi ska upp med huvudet, säger Oliver Mäntykorpi.

Trots ett tappert försök med hjälp av jokerspel föll AFC Eskilstuna borta mot Borås AIK. Slutresultatet skrevs till 8–5.

Direkt efter matchen samlades gänget – som alltså då inkasserat sin första förlust någonsin.

– Vi sa till varandra att ”upp med huvudet grabbar”. Det är vår första förlust någonsin. Det måste man tänka på. Som sagt visste vi att det skulle komma, men vi visar ändå i andra halvlek att vi är ett riktigt bra lag och att vi även fortsättningsvis blir att räkna med. Så det är bara att köra på, säger Oliver Mäntykorpi som stod för två mål i matchen.

Hur var stämningen under matchens gång?

– Alla i laget är vinnarskallar. Vi vet att vi skriker på varandra men det är bara med kärlek. När vi kommer in i omklädningsrummet släpper alla det direkt, börjar snacka positivt och får in en go känsla igen att ”nu kör vi”.

Serieledningen är trots allt intakt och Mäntykorpi känner en stor stolthet över inledningen av äventyret i SFL.

– Ja, jag kan inte säga något annat. Det är underbart hur det har varit och dessutom med all publik också. Vi känner oss trygga och vet att vi hör hemma här. Nu blickar vi bara framåt.