Ett 50-tal personer bröt sig in under derbyt – plockade ned Djurgårdens flaggor

Derbymatchen mellan Djurgården och Hammarby var en händelserik match med ett stort underhållningsvärde. Men på läktaren inträffade något som var desto mindre roligt – när ett stort antal personer tog sig in via en nödutgång mitt under matchen.

LÄS MER OM MATCHEN: Stor slutdramatik med sen kvittering i Stockholmsderbyt

Det var under den första halvleken som det hela skedde. Man kan i sändningen tydligt se hur en person tar sig bort mot en av nödutgångarna ovanför sittplatserna. Därifrån öppnar en dörren, samtidigt som funktionären försöker stoppa det hela, och in väller ett 50-tal personer, alla svartklädda.

Gruppen går sedan bort till ståplatsläktaren där Djurgården placerat ut stora flaggor och plockar ned flaggorna. Enligt uppgift ska man också ha tagit med sig dem efter matchen.

– Det är klart att det är tråkigt att folk tar sig in utan att betala för sig, säger Fredrik Segerblom i Djurgården som var ansvarig för säkerheten under matchen.

Hur gick diskussionerna när de tagit sig in?

– Vi gjorde en bedömning på plats att de var rätt många som lyckades trycka sig in, och diskussionen var att först försöka få ut dem. Men i och med att de var lugna, och vi inte har resurser till att göra någonting, så fick de vara kvar så länge de sköter sig. Vi hade snacket även med polisen och de gjorde samma bedömning. Så länge de inte ställer till med någonting så är det onödigt då det kan skapa något som inte behövs, säger han.

Han tillägger:

– Polisen skulle därefter försöka identifiera personerna och sedan också göra en anmälan om olaga intrång.

Tänker ni annorlunda kring säkerheten i derbymatcherna mot Hammarby?

– Lite höjd försöker man ta i de matcherna, i och med att vi har haft lite problem där vi delar arena med Hammarby i både fotboll och futsal. Lite höjd blir det, men det fanns inga direkta indikationer på att det skulle vara något till den här matchen, säger Segerblom.

Kommer ni tänka på något annorlunda sätt framöver?

– Vi får sätta oss ned efteråt när Mats Jonsson och Jessi Motaghi (säkerhetsansvariga i Djurgården Fotboll) kommer hem. Hur och vad man kan göra annorlunda.

I övrigt var det ett väldigt lyckat derby och allt gick väldigt smidigt. Dessutom bjöds publiken på en fest på planen.

– Det måste jag säga, det var ett väldigt lyckat evenemang i övrigt. Drygt 700 på plats och spelmässigt låg vi under rätt länge men lyckades upp till 4–4. Sportsligt och arrangemangsmässigt en fin insats.

LÄS VIDARE: Djurgårdens kapten efter sena kvitteringen: ”Hoppas att det vänder nu”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img