Djurgården starkast i toppmötet

Norrland har haft det och södra Götaland har haft det. Under söndagen var det Svealands tur att ha ett ordentligt topp- och profilmöte där Järla IF/Södertälje FC tog emot Djurgårdens IF i Västergårds Arena.

– Jag förväntar mig en bra match där både vårt försvar- och anfallsspel kommer sättas på prov, hade Madeleine Stegius från Djurgården kommenterat inför matchen.

Hemmalaget med Susan Kiryo i spetsen fick klara sig utan Daniela Chamoun som fick leda laget från bänken. I första halvlek var bortalaget piggast och skapade mest med mycket bollinnehav men Zeynep Aynar räddade kvar Södertälje i matchen flera gånger. Södertälje skapade också chanser, men Djurgården kunde ta ledningen efter 14 spelade minuter och sedan gå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Om ni inte skriver på så får ni aldrig spela futsal

Den stora snackisen i första halvleken var en händelse där Emma Lund hamnade i en fadäs med Susan Kiryo, och blir därefter utvisad efter att ha använt ett par väl använda ord som inte föll domaren i smaken.

I andra halvlek ökade Djurgården på sin ledning och Södertälje satsade stora delar av den med jokerspel för att komma ikapp.

Matchfakta

RFL Norra Svealand

Järla IF/Södertälje FC – Djurgårdens IF 2-9 (0-2)

Målen, Södertälje: Susan Kiryo, Sandra De brun Kenk

Målen, Djurgården: Veronika Steen 2, Rebecca Rolin 2, Katrine Petrous 2, Louise Schillgard, Linda Lundström, Madeleine Stegius.

Utvisning, Djurgården: Emma Lund

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img