Poänghjälten: ”Det var hetsigt – men jag gillar det”

AFC Eskilstuna såg ut att gå vinnande ur tisdagskvällens derby mot Strängnäs FC. Men Adnan Cirak kunde med 15 sekunder kvar trycka in 4–4.
– Helt klart ett rättvist resultat, summerar han.

LÄS MER OM MATCHEN: Abassi såg ut att bli matchvinnare – men Cirak fick sista ordet

Strängnäs FC jagade ett kvitteringsmål och Adnan Cirak stod och väntade på bollen ute på vänsterkanten. Med 16 sekunder kvar av matchen fick han den. Med 15 sekunder kvar var det kvitterat, 4–4.

– Det var självklart ett skönt mål, säger Adnan Cirak till Futsalmagasinet.

Hur upplevde du matchen?

– Det var hetsigt och intensivt där ute på planen. De fick en bra start och kunde gå upp till 3–0. Vi får hjälp in i matchen med en snabb reducering och sedan dessutom 3–2 på straffen. Då kunde vi gå in i halvtidsvilan med energi och känslan av att vi var med. Det var viktigt.

Han fortsätter:

– Sedan går vi ut i andra och spelar vårt spel, och får in en kvittering. Vi känner också att vi är nära ett ledningsmål, men istället gör Ayoub (Abassi) en grym prestation och de tar ledningen. Då får vi istället jaga, och vi får några chanser men vi lyckas inte sätta dit dem.

Men till slut fick Strängnäs och Adnan Cirak utdelning för sitt slit.

– Det var inte så mycket att tänka på i det läget. Det gällde att försöka få den på mål, och så gick den in.

4–4 och delad poäng i det första mötet lagen emellan i Sveriges högstaliga. Cirak har längtat efter sådana här derbymatcher där det dessutom hetsas lite extra på planen.

– Jag gillar det. Det ska vara hetsigt på planen och sedan efteråt är det bara att släppa det. Ser man till den stora bilden är det här bara en match av många, det är slutspelet det gäller. Men jävligt kul är det. Jag har längtat efter sådana här matcher med mycket publik, mycket känslor och två bra lag som spelar mot varandra. Egentligen borde den här matchen visas på Eurosport, om man frågar mig, säger Cirak som tycker att 4–4 speglar matchbilden:

– Vi har chanser, de har chanser. De har övertag i första, vi har det i andra. 4–4 är rättvist.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img