Derbymatcher i fokus under helgens divison 1

Just nu är det landslagsuppehåll i Svenska Futsalligan där landslaget befinner sig i Finland för att försvara de blågula färgerna i Nordic cup. Bara för att det är uppehåll i högstaligan så betyder det inte att division 1 tar paus, utan denna helg spelas det för fullt på olika platser i vårt avlånga land.

LÄS OCKSÅ: Division 1-svepet från den förra omgången

Bara ikväll spelas det sju matcher i division 1 där två av matcherna är derbymatcher, med två serieledare som vill fortsätta att vinna. Här är de två matcherna.

FC Lidköping United – Vara SK

Säsongen 2016/17 gjorde FC Lidköping United debut i seriesammanhang och den säsongen kan beskrivas som en stor succé där man var en halv minut från SFL där Skövde United drog det längsta strået. Sedan dess har det gått tyngre för skaraborgslaget.

Denna säsong har man hittat tillbaka till den gamla formen och man är obesegrade i division 1 Västra Götaland vilket gör att man placerar sig högst upp i tabellen. Ikväll tar man emot Vara SK som inte har haft en lika rolig inledning men man placerar sig i mittenregionen.

Denna match förväntas locka storpublik till Idrottshuset men den komme också att sändas av lokalmedia.

Avspark: 19.00, Lidköping Idrottshus

Norrköping FK – KFUM Linköping

Kvällens andra derby är ett klassiskt östgötamöte mellan de forna SFL-klubbarna och tillika rivalerna Norrköping FK och KFUM Linköping. Kvällens hemmalag har gått som tåget i årets division 1 och det uttalande målet är att ta sig tillbaka till det svenska finrummet.

Linköping är bara en anhalt på denna väg, och det gäller att ha full fokus i 40 minuter om man vill fortsätta att vara obesegrade. De jämna siffrorna från hemmatcherna mot Falcao och Internacional vittnar om att man trots segrar har lite småsaker att förfina.

I grannstaden Linköping har det gått tyngre där man i princip har ett helt nytt och ungt lag och man har fortfarande inte knipit en enda poäng. Dock gjorde man sin främsta insats för säsongen när man förlorade mot Söder Futsal i förra omgången. Rutinerade duon Asmir Spahic med 19 mål i SFL förra säsongen, samt Dinko Felic säsongsdebuterade för KFUM i den matchen.

Norrköping är den naturliga favoriten och skulle Linköping lyckas ta poäng i matchen så är det en storskräll. I derbyn kan allt hända!

Avspark: 19.35, Mässhallen

Övriga fredagsmatcher i division 1

19.00: Mariehem SK – Thoréngruppen FF

19.00: Robertsfors FF – Sandåkerns SK

19.30: Färgelanda IF – Vänersborgs FK

19.45: Nol IK – Sotenäs FF

20.30: FC Europe Juniors – Söder Futsal

Lördagsmatcher i division 1

15.00: FC Rosengård – Halmstads BK

Söndagsmatcher i division 1

12.30: Geesguud UF – Liberta FC

14.00: FC Real Internacional – Ektorp FK

16.00: Falcao FC – FC Kalmar

16.30: Ankaret FK – Latorps IF

20.00: FC Brandbergen – Edsbro IF

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img