Herlin tillbaka i landslaget: ”Märker att det gäller att prestera på topp”

Martin Herlin värvades inför säsongen till ÖSK Futsal från Latorps IF. Säsongsinledningen har varit stark från målvaktens sida och han togs ut som en av tre målvakter till Nordic Cup. Nu blickar han tillbaka på upplevelsen.

– Det jag tar med mig mest är erfarenhet, vänskap och ytterligare dimension av kunskap inom futsal. Förbundskaptenen Matija Dulvat är riktigt duktig och har lärt mig väldigt mycket och hjälpt mig att utvecklas. Sedan märker man ju helt klart att det gäller att prestera på topp och ligga i för konkurrensen i landslaget är stenhård, säger Martin Herlin till ÖSK:s hemsida.

Trots att han värvades från division 1 så är inte hetluften något ovant för målvakten. Han har tidigare spelat futsal med det framgångsrika gänget från Skövde och hann dessutom även med några landskamper under tiden Charbel Abraham var förbundskapten. Men trots det kom uttagningen som en stor överraskning för 25-åringen.

– Det var en väldigt positiv överraskning, det hade jag inte förväntat mig. Det är alltid en ära att få representera sitt land och att få dra på sig landslagströjan. Det är en speciell känsla.

LÄS OCKSÅ: Furublad debuterade – och blev målskytt: ”Speciellt”

Han får frågan varför han tror att Matija Dulvat tog ut honom till landslaget.

– Oj, svår fråga. Uppenbarligen så har förbundskaptenen blivit imponerad och tycker jag håller landslagsnivå. Han ville väl se mig i träning och match och få en större bild av vad jag är för spelare. Sedan har jag ju några landskamper sedan tidigare som han kanske kände till.

Veckan i Åbo är över och nu väntar åter spel i SFL. Han blickar tillbaka på väldigt lärorika och intensiva dagar med Blågult.

– Vi tränade åtta pass och spelade fyra matcher på en vecka så kroppen har fått jobba hårt. Men fantastiskt kul att lära känna alla i laget, utvecklande att träna med de bästa och möta de bästa i varje land. Det är en upplevelse man inte glömmer. Jag är tacksam för att jag fick följa med på resan. Nordic Cup var kul, en bra turnering med fin arena och bra förutsättningar mot bra motstånd.

Under söndagen väntar serieledande AFC Eskilstuna på bortaplan för Martin Herlin och hans ÖSK. Matchstart är 17.00.

Odds: AFC Eskilstuna–ÖSK Futsal
1: 1.85 X: 6.10 2: 2.35
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*
Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img