Furublad debuterade i Blågult – svarade med mål: ”En häftig känsla”

0

Hampus Furublad har gjort succé under inledningen av SFL. Det gav honom en plats i landslaget till Nordic Cup som avgjordes tidigare i veckan. Det hela slutade med en tredjeplats i turneringen och han blickar tillbaka på en speciell vecka.
– En ära att få dra på sig den tröjan, säger han till Futsalmagasinet.

Två vinster och två förluster. Det blev Sveriges facit under Nordic Cup som nyligen avgjordes i den finska staden Åbo.

– Jag tycker väl att matchen mot Norge borde ha varit bättre från vår sifa, men det var svårt att spela mot dem. De låg lågt och väntade på våra misstag. Det var dessutom flera nya spelare med och det gäller att komma in i det. Därefter är det sedan en positiv utveckling. Vi vinner stabilt mot Grönland och sedan mot Danmark visar vi väldigt bra sammanhållning och vilja där vi ligger under med 3–0 och sedan vänder och vinner, säger Hampus Furublad som var en av debutanterna i truppen.

Sedan avslutade man mot Finland. En seger hade gett guld. Men det blev förlust och en tredjeplats.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är ett väldigt bra lag som vi möter. Surt att tappa ledningen vi har men överlag står vi upp väldigt bra. Vi jagar mycket chanser och kunde ha kommit tillbaka. Men totalt sett gick det uppåt hela vägen under tiden i Finland.

LÄS MER: Finland försvarade titeln – Sverige föll i gruppfinalen

Hur var det att få debutera i Blågult?

– Det var häftigt och stort. Väldigt kul att få dra på sig den tröjan, en ära.

Vad säger du om dina egna insatser?

– Jag tycker att mot Norge spelar var man inte helt inne i det. Det är mycket nytt och mycket taktik som man måste lära sig under tiden. Så mot Norge kändes det mest väldigt bra att få speltid. Sedan kändes det väldigt bra mot Danmark.

I matchen mot Danmark kom också ett mål fårn Furublad. Den viktiga kvitteringen till 3–3.

– Det var häftigt, en härlig känsla. Det var dessutom ett viktigt mål så det var kul, säger Furublad.

Inledningsvis spelade Torslanda-spelaren libero, positionen han var uttagen som, men sedan fick han även gå över mer mot vingepositionen.

– Jag fick mer och mer speltid och det får man se som ett gott betyg ändå tycker jag. Vi tog lite snack under tidens gång jag och Matija, det är mycket grejer med taktik och så vidare. Jag hoppas att de gillade vad de såg, det kändes bra för egen del. Sedan finns det såklart mer att hämta, säger Furublad som nu kan blicka tillbaka på en otrolig första del av säsongen.

Hur viktigt är det att komma in som debutant med stort självförtroende?

– Det är klart det är viktigt. Det känns väldigt bra personligen med futsalen för tillfället. Det har gått bra för mig i Torslanda och det är klart att man tvivlar inte på sig själv och man vet att man kan göra bra resultat mot alla lag. Börjar man tveka på sig själv och inte tror att man är lika bra som de andra så blir det väl så också.

Sammanfattningsvis en bra vecka i Åbo?

– Missnöjd att vi inte slog Finland och tog guld. Annars nöjd med att ha lärt mig mycket och det är en rolig grupp att vara med. Min egen insats är jag också nöjd med, avslutar han.

Nu väntar en kort semester för Furublad innan det åter är dags för SFL-futsal.