ÖSK tappade ledningen mot AFC Eskilstuna – men kom tillbaka

Under söndagen spelades det en full omgång i SFL som under veckan haft ett landslagsuppehåll med spel i Nordic Cup. I Eskilstuna spelades det en jämn drabbning mellan AFC och ÖSK.

I Stiga Sports Arena tog serieledarna AFC Eskilstuna emot ÖSK Futsal. Publiken som hade tagit sig till arenan fick se en första halvlek där gästerna fick jubla inledningsvis, redan i den inledande matchminuten efter att Adilson Barbosa hittat målet.

Några minuter senare utökade Anel Coralic ledningen, vilket tvingade AFC till en timeout. Detta skulle ge önskvärd effekt då Lukman Murad reducerat kort därefter vilket också skulle bli halvtidsresultatet. I övrigt var det en första halvlek där lagen kände på varandra med en hög men avvaktande press men vartefter trappades intensiteten upp.

LÄS ÄVEN: Hammarby IF besegrade Borås AIK

AFC som kände att man inte visade sitt rätta jag i första halvlek fick en smakstart i andra halvlek med en snabb kvittering. Detta gav serieledarna den injektion som man ville ha och några minuter senare ger nyförvärvet Alkoyun sitt lag ledningen efter att ha hittat krysset.

Denis Gerzic i ÖSK skulle sex minuter in i halvleken hitta den bortre delen av målet och kvitteringen är ett faktum. Halvleken stod och vägde där spelet gick fram och tillbaka, där bägge lagen inte saknade chanser.

Med sju minuter kvar av matchen fick AFC en omställning där Murad överlistade en utspringande Martin Herlin vilket resulterade i en ny ledning, och även en varning för målvakten som tycks röra bollen med handen utanför straffområdet i samband med målet.

Med knappt fem minuter av matchen satsade ÖSK på kvittering med jokerspel där Coralic fick agera joker, ett drag som blev mycket framgångsrikt efter att Gerzic hittat målet. Man fortsätta därefter med jokerspelet, men denna gång fick ett baklängesmål efter att AFC kontrat sönder gästerna.

ÖSK skulle dock inte ge upp och man fortsätta även denna gång med jokerspel och med 45 sekunder kvar hittade man kvittering vilket också skulle bli slutresultatet. Även denna gång hamnade Gerzic i målprotokollet.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

AFC Eskilstuna – Örebro SK Futsal 5–5 (1–2)

Målen, AFC: Lukman Murad 2, Peyman Alkoyun 2, Nikola Durovic,

Målen, ÖSK: Denis Gerzic 3, Adison Barbosa, Anel Coralic

Varning, AFC: Lukman Murad, Isam Abassi

Varning, ÖSK: Martin Herlin

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img