Anmäls efter målfirandet: ”Pekar tydligt på mig”

Futsalmagasinet kunde under söndagen rapportera om att IFK Uddevalla-spelaren Kerat Solaiman riskerade att anmälas efter ett kontroversiellt målfirande. Något som nu också gjorts. Under måndagen mottog SvFF:s disciplinnämnd en anmälan.

Det skriver tidningen Bohusläningen som fått ta del av anmälan som lämnats in av klubbens tidigare futsalansvarige Tommy Rasimus som upplever att spelaren pekar på honom.

Spelaren i fråga firade sitt 2–0-mål i matchen med att springa till läktaren, peka mot någon/något och forma vad som ska liknas vid en pistol med sin ena hand, rikta den mot huvudet och sedan ”trycka av”. Med andra handen visade han på andra sidan huvudet efterspelet av en sådan händelse.

”Han pekar tydligt på mig, vilket stora delar av publiken ser, varpå publiken med barn vänder sig mot mig med chockad blick. Efter den grova förnedringen, så valde jag att gå hem, varpå många ur publiken hörde av sig efteråt och tycker att jag skulle anmäla händelsen.”, skriver Tommy Rasimus i den anmälan som tidningen alltså fått ta del av.

Svenska Fotbollförbundet bekräftar även för Bohusläningen att anmälan har kommit in. De kommer att utreda fallet med start under tisdagen.

Under söndagskvällen sa klubbens nuvarande futsalansvariga Robert Pettersson till Futsalmagasinet att man ännu inte beslutat kring huruvida man kommer att agera internt i klubben. Det är något man kommer att diskutera under måndagskvällen.

– Vi har styrelsemöte i kväll (måndag), där ämnet lär dyka upp och innan dess kommer det inte tas några beslut om eventuella konsekvenser från klubbens sida, säger Pettersson till Bohusläningen.

LÄS MER: Kan anmälas – efter målfirandet: ”Högst olämplig gest”
LÄS MER: Uddevalla tog viktig seger mot Djurgården

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img