Roxström derbyhjälte för Norrköping – som rycker i tabellen

0

Ettan mot tvåan i division 1 Östra Götaland där seger var av ytterst stor betydelse. Lägg även till att denna seriefinal dessutom var ett stadsderby mellan Norrköping FK som tog emot Ektorp FK.

Sist lagen möttes var i seriepremiären där Norrköping vann med 7-2 inför 278 åskådare. Detta möte skulle locka 320 åskådare som hade tagit sig till Mässhallen, och de fick ett derby värt namnet.

De fick se en halvlek med två lag som ville mycket. Det svängde fram och tillbaka med mycket kamp, vilja och chanser. Det revanchsugna Ektorp tog tidigt i matchen ledningen efter att Paul Chamoun utnyttjat en felpass som ledde till 1-0.

Johan Roxström i hemmalaget skulle kort därefter svara med en replik där han bröstar ner ett utkast från Molgan Vester, som han sedan klackar till Johan Andersson, som i sin tur passar tillbaka till Roxström som med sin vänsterfot överlistande Azad Mutlu i Ektorpsmålet.

Efter halva halvleken tog Ektorp ledningen på nytt efter en frispark där Abdul Rahman Kharmas fot överlistade Norrköpingsmuren, men hemmalaget skulle återigen kvittera vilket också blev pausresultatet.

MISSA INTE: Skandalscener i derbyt – åskådare kastade föremål efter domare

I andra halvlek skulle det ta tolv minuter innan nästa mål kom, till Norrköpings jubel. På en omställning lotsade Roxström iväg ett avigt distansskott som resulterade i en ledning.

Resten av matchen satsade Ektorp allt på jokerspel vilket skapade dramatik och press. Mitt i allt uppstår en fadäs där domarteamet friade en situation där Ektorp ville ha straff efter att Edin Sinanovic föll i straffområdet, gjorde att det brast för en Ektorpsanhängare som kastade föremål mot andredomaren.

Denna incident resulterade i ett tillfälligt matchavbrott. När matchen sedan kunde återupptas så höll hemmalaget undan. Segern innebar att man nu har ett försprång på åtta poäng ner till Ektorp som ligger tvåa i tabellen.

Matchfakta

Division 1 östra Götaland

Norrköping FK–Ektorp FK 3–2(2–2)

Målen, Norrköping: Johan Roxström 2, Alen Nailovic

Målen, Ektorp: Paul Chamoun, Abdul Rahman Kharma

Varningar, Norrköping: Molgan Vester, Kutshi Moilo, Johan Roxström

Varningar, Ektorp: Drazen Novoselac, Abdul Rahman Kharma, Slaven Novoselac, Gustav Rydberg, Josef Gawreyia