Taktisk triumf bakom segern: ”Vi lämnar väldigt lite åt slumpen”

Hammarby imponerade och tog tre starka poäng under lördagens toppmöte i Göteborg. En stor anledning till att man vann, och därmed drygade ut sin serieledning, har att göra med det hårda jobb man lägger på förberedelserna. Det menar lagets huvudtränare Daniel Blanco.

LÄS MER OM MATCHEN: Hammarby vann i toppmötet

– Vi följer vår spelplan som vi satt inför matchen. Vi gör det bra och vet vad IFK Göteborg är bra på. Den här gången var det vår tur. Vi vet vad de gillar för uppspelsvarianter och hur de jobbar i vissa situationer. Så vi hade läst på bra, säger Blanco.

Lägger ni mycket tid på förberedelser?

– Absolut. Vi lämnar väldigt lite åt slumpen. Vi gör ett hårt arbete inför oavsett vilka vi möter.

Hammarby toppar nu SFL-serien med 29 inspelade poäng. Ett resultat av fortsatt hårt jobb toppat med fina nyförvärv, menar Blanco.

– Jag skulle nog säga att vi fortsätter jobba med en spelidé vi tror väldigt hårt på. De spelarna som kommit in stärker var situation i laget otroligt mycket, både kvalitetsmässigt och konkurrensmässigt. Spelare som Taha (Abdi Ali), ’Musse’ (Mosaddiq Zekria), Aus (Al Maliki) och så småningom Modaser (Zekria). De höjer oss till andra dimensioner för oss.

I fjol jagade ni underifrån. Nu blir ni jagade. Förändrar det på något sätt ert sätt att jobba?

– Vi tar match för match. Vi tänker inte så mycket mer långsiktigt än så. Vi förbereder oss så gott det går för varje enskild match och det är väl det som ger oss resultat för tillfället, säger Blanco som tycker att det var ett styrkebesked att börja med seger på andra halvan av serien:

– För oss är det såklart fortfarande lite så att vi vill visa. Det har varit mycket snack länge och så med landslag och så vidare. Vi vill visa att våra prestationer talar för sig.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img