Fajten om slutspelsplatserna fortsätter

0
Foto: Krister Melin

Än återstår det ett antal matcher av grundserien i SFL – men konkurrensen om de åtta slutspelsplatserna börjar hårdna allt mer.

De åtta lag som efter 13 omgångar innehar en plats till årets slutspel är i tur och ordning Hammarby, Skoftebyn, Strängnäs, AFC Eskilstuna, IFK Göteborg Futsal, Örebro FC, IFK Uddevalla Futsal och Borås AIK.

På sämre målskillnad än Borås och IFK Uddevalla ligger Torslanda på en av två kvalplatser (alla på 16 poäng) och lurar. Laget har en slutspelsplats i sikte och kanske går man upp på den positionen redan i helgen. Borås ställs nämligen mot IFK Uddevalla, och skulle ett lag förlora där medan Torslanda vinner sin match hemma mot ÖSK är man förbi.

Precis bakom Torslanda ligger just ÖSK som man alltså möter i helgen. Ett ÖSK man har svårt att placera hur bra de egentligen är. Men precis som för Torslandas del skulle en seger i helgens drabbning kunna innebära att man tar klivet in i finrummet.

På de två nedflyttningsplatserna finner vi Djurgården (sju poäng) och Nacka Juniors (sex poäng). För Djurgårdens del är det just nu sju poäng upp till kvalplatsen, och därmed är det åtta poäng upp för Nacka. Båda lagen har haft det tufft den här säsongen och ska man klara sig kvar krävs det att man börjar plocka trepoängare.

Båda lagen ställs dock mot riktigt tufft motstånd i helgen. Nacka åker till Eskilstuna medan det väntar Stockholmsderby mot suveräna Hammarby för Djurgårdens del.

Men, det är mycket kvar att spela om och man ska aldrig säga aldrig. Klart är det i alla fall att fajten om de sista slutspelsplatserna kommer leva in i det sista.

Odds på kommande helgs matcher hittar du som alltid på Coolbet.com!