Därför lämnar Maciel Skoftebyn: ”Frustrerande”

Under måndagen gick Skoftebyns huvudtränare Francis Maciel ut med nyheten om att han med omedelbar verkan lämnar sitt uppdrag. För Futsalmagasinet berättar han nu varför han väljer att ta det beslutet.
– Det har enbart med jobb att göra, säger han.

Francis Maciel anställdes av Skoftebyn inför den här säsongen som lagets nya huvudtränare. Målet var solklart: Klubben ville bli bäst i Sverige.

Säsongen har också varit ett stort glädjeämne. Efter två raka förluster inledningsvis gick man över till att bli en fruktad segermaskin. När nu 14 omgångar färdigställts har laget samlat ihop 27 poäng, vilket placerar dem på en femteplats i SFL på samma poängantal som tvåan AFC Eskilstuna, trean Strängnäs FC och likaså fyran IFK Göteborg.

Men den 14:e seriematchen, den mot Strängnäs i lördags, blev den sista för huvudtränaren Francis Maciel. Han hade då bestämt sig för att bryta med klubben.

– Det är en helt fantastisk klubb som är oerhört professionella med allting. Jag trivs jättebra i Skoftebyn, men när jag flyttade hit lovades jag ett jobb och det har det inte blivit någonting med. Planen var även att familjen skulle kunna flytta hit. Jag behövde ett jobb som man kan leva på och då såklart även kombinera med futsal, men det har inte hänt någonting med det, säger Maciel till Futsalmagasinet.

Varför tror du att det inte löst sig?

– Jag vet inte. Jag har snackat med dem ganska ofta, och de sa att de skulle lösa det. Kanske försökte de, kanske var det något med någon kontakt de hade. Jag har familjen hemma i Malmö så det är ganska tufft om det inte funkar, säger han och fortsätter:

– Planen var att de skulle flytta hit i januari, men jag trodde då också att jag skulle ha ett jobb och en lägenhet och så. Men det är inte lätt om man kanske inte har ett nätverk för att lösa det, så jag förstår dem också.

Ett hårt arbete har lagts ned från Maciels sida. Ett arbete som också gett resultat sett till poängskörden så här långt. Likaså ett spel som börjat sätta sig allt mer.

– Tråkigt att lämna. Efter matchen mot Strängnäs sa jag att det var min sista match. Det hade ingenting med att vi förlorade, utan enbart med det jag sagt om jobb. Det är lite frustrerande att lämna detta nu. Skoftebyn vill bli bäst i Sverige och vi var och är på den nivån nu. Det känns tråkigt att lämna, grabbarna har lärt sig otroligt mycket. Frustrerande men också nöjd med tiden. De har allt för att lyckas. Det är bara att applådera den organisationen. En otroligt bra klubb.

Hur reagerade klubben när du meddelade ditt beslut?

– De visste nog att något var på gång. Men samtidigt lite chockade. Efter det försökte de ringa runt ytterligare, men jag hade bestämt mig för att gå vidare. Kanske kommer jag tillbaka en dag.

Vad väntar härnäst?

– Vi får se. Nu måste jag tänka på jobb och sedan futsalen. Några lag har hört sig för och erbjudit mig ett avtal. Planen är inte heller att flytta tillbaka till Malmö. Min fru har släkt i Stockholm och kanske vill vi närmre dit. Jag vet inte heller om jag vill in i SFL redan i år, utan kanske vill man få klart något till nästa säsong för att tidigt kunna börja arbeta och få till något bra.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img