SFL i siffror

Årets SFL-säsong har innehållit mål i mängder (flera väldigt vackra sådana), publikfester och spännande slutdraman. Här kommer en sammanfattning i siffror av SFL så här långt.

Hammarby är laget som toppar serien efter 16 omgångar. Laget har spelat ihop 39 poäng, sex fler än andraplacerade Skoftebyns IF. På 30 poäng ligger Strängnäs, AFC Eskilstuna och IFK Göteborg.

Därefter är det en jämn kamp om de sista tre slutspelsplatserna. IFK Uddevalla Futsal, som gjort en rejäl uppryckning efter den tunga starten, ligger på plats sex med 22 inspelade poäng. Lika många poäng har Örebro FC spelat in den här säsongen, och på den sista slutspelsplatsen hittar vi Örebro SK på 20 poäng. Med bara en sämre målskillnad ligger Borås AIK utanför den skaran, och därmed på en negativ kvalplats, tillsammans med Torslanda IK Futsal. Torslanda har bärgat 16 poäng, men de har också spelat en match mindre.

Bäst framåt

Allra flest mål den här säsongen har inte helt oväntat Strängnäs FC gjort. På 15 (alltså en färre än de flesta andra) matcher har man gjort hela 94 mål. Det är ett snitt på 6,26 gjorda mål per match. Visst, man har Sveriges målfarligaste spelare i Adnan Cirak, med 39 mål gjorda så här långt, men de siffrorna är otroliga.

Tätast bakåt

Bäst i defensiven är serieledande Hammarby. Laget har jobbat stenhårt med defensiven och verkligen lärt sig läxan att framgångar börjar bakifrån. 37 mål har Bajen släppt in på totalt 16 matcher, vilket är ett snitt på drygt 2,3 mål per match. Det får verkligen ses som en godkänd siffra.

Kryss är inte favoriten

Vanligt kanske det inte är att matcher slutar oavgjort i futsal. Men faktum är att alla lag utom två har kryssat den här säsongen, varav vissa av lagen till och med gjort det uppemot tre gånger. Men det finns alltså fortfarande två lag som inte gjort det. Tvåan Skoftebyn och tabelljumbon Nacka Juniors.

Att spela på kryss på matcher ger allt som oftast väldigt höga odds, och kanske visar det här att det trots allt inte är så ovanligt som man tänker. Om du vill ge det ett försök, så finns det sajter som Hajper som kan vara värda att spana in.

Svårt att vinna

Nyss nämnda Nacka Juniors åker föga överraskande även in på denna kategori. Tillsammans med Djurgården, som ligger på den andra av de två nedflyttningsplatserna, är man överlägset sämst på att vinna matcher. Båda lagen har nämligen bara plockat två fullpottar var så här långt, och redan nu känns man avhängda från övriga lag i tabellen. Djurgården, som har en poäng mer en Nacka, har till exempel nio poäng upp till kvalplatsen där Torslanda nu ligger. Men man har också tre matcher fler spelade…

Lyckats med det omöjliga(?)

Om kryss är relativt ovanligt så är väl en hållen nolla hundra gånger värre. Det händer inte allt för ofta, men årets säsong har bjudit på några sådana tillfällen där målvakten verkligen kunnat gå rakryggad från hallen. Hammarby har lyckats med bedriften två gånger om. Först mot Nacka Juniors i premiären och senare mot Torslanda. Och just Torslanda åkte på det ytterligare en gång när ÖSK nyligen var på besök och nollade sin motståndare.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img