Sverige nollat av Polen – föll klart

Sverige pratade redan inför det här EM-kvalet om att Polen kunde komma att bli en riktigt tuff motståndare. Så blev också fallet. Polen vann torsdagens möte med klara 6–0.

Premiärmatchen mot Malta slutade med en svensk seger – och under torsdagen var det dags för match nummer två. Gruppfavoriten Polen stod på andra sidan i ett möte som skulle komma att bli relativt ensidigt.

I matchens sjätte minut tog Polen ledningen genom Sebastian Leszczak och innan halvlekens slut hade de gått upp i en betryggande 3–0-ledning. I den andra halvleken satte man dit precis lika många mål och kunde komfortabelt vinna matchen med 6–0.

Lagkapten Petrit Zhubi fick i mitten av den andra halvleken syna det röda kortet efter att ha dragit på sig två varningar.

Under fredagen spelas ingen match – utan gruppen avgörs på lördag. Då ställs Sverige mot Grekland. Ett Grekland som under torsdagskvällen ställs mot Malta.