RFL färdigspelat – de lagen spelar i högstaligan i höst

0
Foto: Krister Melin

Nu är RFL-serierna avgjorda – och därmed står det klart vilka lag som går till slutspel, vilka som håller sig kvar och vilka som inte har sin plats kvar till hösten.

I det senaste RFL-svepet kunde man läsa om vilka lag som tagit sig till slutspelet som inleds redan till helgen. Där gick det också att se vilka lag i respektive serie som säkrat en plats i någon av de tre ligorna som blir till hösten.

Det är ju faktiskt så att RFL nu görs om. Sedan starten har RFL (Regionala Futsalligan) varit utspridd med flertal serier (i år sex stycken) där anmälan för att få spela där varit helt öppen inför varje säsong. Ditt lag kunde helt enkelt bara anmäla er så kunde ni spela i samma serie som några av landets bästa spelare.

Men strax efter dess att årets serieuppdelning offentliggjordes kom beskedet från Svenska Fotbollförbundet att det nu kommer ske en förändring. Det man valde att göra var att helt enkelt att ändra om så att årets säsong blev som ett kvalspel. Slutspelet var naturligtvis kvar och man spelade precis som man gjort innan – men vilken placering man hamnade på i respektive serie skulle avgöra om man fick en plats i höstens högstaligor.

Det blir tre stycken ligor från och med i höst (går att jämföras med starten för herrarna som inledde med SFL Södra och SFL Norra). Dit kvalificerar sig de lag som i årets upplaga av RFL hamnat på plats 1-4 i respektive serie. Totalt blir det därmed 24 lag som delas upp och åtta lag kommer i höst spela i varje serie.

Något som också blir spännande att se inför hösten är hur den här förändringen kommer påverka damfutsalens status på spelmarknaden. Idag kan du hitta odds på de allra flesta av världens sporter på hajper betting – och kanske gör det här seriösa steget man snart kommer att ta att det kommer börja erbjudas odds på den svenska damfutsalen framöver.

Vilka lag har nu säkrat sin plats till höstens historiska högstaliga för damer? Här nedan kommer en sammanställning med vilka lag från respektive RFL-serie som tagit sig dit – och vilka som inte kommer spela där i höst.

HÄR kan du också läsa hur kvartsfinalerna kommer att spelas. De spelas som dubbelmöten där vinnaren totalt sett över två matcher avancerar vidare till semifinal.

Norra Norrland

Kvalificerade lag: IFK Åkullsjön, Skellefteå FF, Kågedalens AIF, Myckle IK

Lämnar: Sunnanå SK

Södra Norrland

Kvalificerade lag: Hörnsjö IF, Betsele IF, Erboda SK, Umedalens IF

Lämnar: Flurkmarks IK, Umeå Södra DFF

Norra Svealand

Kvalificerade lag: Djurgårdens IF FF, Järla IF FK, Stockholm United FF, Södersnäckornas BK

Lämnar: Vallentuna BK DF, Älta IF

Södra Svealand

Kvalificerade lag: Örebro FC, Rågsveds IF, Boo FF, Sköllersta IF

Lämnar: Hammarby IF FF, Sätra SK

Östra Götaland

Kvalificerade lag: Ektorp FK, Kenty FC, Vetlanda United IF, Svärtinge SK

Lämnar: IK Tun, KFUM Linköping, Norrköping FK

Södra Götaland

Kvalificerade lag: Gais Futsal, IFK Göteborg Futsal, Borås AIK, Hittarps IK

Lämnar: Orust FC, Herrestads AIF, Torslanda IK Futsal