RFL-svepet: Så slutade första semifinalerna

0
Foto: Krister Melin

SM-slutspelet för damer är just nu inne i semifinalerna där det under lördagen ska avgöras vilka lag som ska göra upp med varandra om SM-guldet som de fyra senaste säsongerna har tillhört stockholmsduon Falcao FC och Lindahl FF.

Under förra helgen inleddes semifinalerna i Göteborg där både GAIS Futsal och IFK Göteborg startade dubbelmötet hemma i Lundenhallen, med bra utfall för hemmalagen.

GAIS Futsal tog emot Djurgårdens IF i vad som av flera ansågs vara en moralisk final. Hemmalaget som spelade inför 188 åskådare hade en ledning på 4-1 och trots ett tapper uppryckning av stockholmarna så skulle man gå vinnande ur matchen med 5-3.

Matchfakta

RFL-slutspel: semifinal 1

GAIS Futsal-Djurgårdens IF 5-3(3-1)

Målen, GAIS: Mikaela Uthas 2, Malin Larsson 2, Hanna Österberg

Målen, Djurgården: Linda Lundström 2, Madeleine Stegius

I den andra matchen som spelades inför en icke angiven publiksiffra i samma arena så tog IFK Göteborg emot IFK Åkullsjön. Gästerna från Robertsfors kommun skulle överraskande nog vara det lag som gick till paus med ledning efter att Göteborg oturligt nog gjort självmål.

I andra halvek vände hemmalaget på skutan till ledning inom loppet av ett par minuter.. Denna ledning släppte man inte utan ökade på till segerresultatet 3-1 som man alltså tar med sig till returen i Jenningshallen.

Matchfakta

RFL-slutspel: semifinal 1

IFK Göteborg-IFK Åkullsjön 3-1(0-1)

Målen, Göteborg: Pernilla Johansson, Lisa Hammarström, Sara Eklund

Målen, Åkullsjön: Självmål