Hammarby säkrade seriesegern efter övertygande insats mot ÖSK

Det var inte helt oväntat – men man gjorde jobbet. Hammarby lyckades efter en genomgående stark säsong under söndagen säkra seriesegern efter klara 8–3 hemma mot ÖSK Futsal.

Redan efter dryga minuten tog hemmalaget ledningen genom Mosaddiq Zekria. Men trots det tidiga greppet om matchen skulle det dröja fram till slutet av den första halvleken innan publiken i Eriksdalshallen åter skulle få jubla. Mål av Liridon Makolli och Aus Al Maliki fastställde halvtidsresultatet 3–0.

I den andra halvleken öppnade det upp sig desto mer och gästernas Jacob Nilsson kunde reducera till 3–1 och ge sitt ÖSK kontakt.

Men glädjen blev kortvarig och Bajen kunde därefter gå upp till hela 6–1. Efter ett flertal mål under matchens sista minut slutade det här mötet till slut 8–3. Tre poäng till Hammarby och en säkrad förstaplats i SFL 2019/2020.

Hammarby IF FF–ÖSK Futsal 8–3 (3–0)

Målen, Bajen: Gabriel Diaz 2, Mosaddiq Zekria, Liridon Makolli, Aus Al Maliki, Modaser Zekria, Josef Rakez, Elvir Spahovic

Målen, ÖSK: Jacob Nilsson, Alen Rastoder, självmål