Likaläge efter första kvartsfinalen mellan AFC och Skoftebyn

3–3 i Stiga Sports Arena efter en sen hemmakvittering och därmed är mötet mellan AFC Eskilstuna och Skoftebyn helt vidöppet inför returen i Arena Älvhögsborg i Trollhättan på lördag.

Skoftebyn kom till spel i Eskilstuna utan sina fyra brassar som under säsongen producerat ett stort antal poäng för laget. I deras frånvaro var comebackande Carl Lext viktig för gästerna, vilket han verkligen visade upp i den 15:e minuten när han gav sitt lag ledningen.

Men glädjen skulle bli kortvarig i bortalaget. Istället skulle storpubliken i Eskilstuna få något att jubla åt då Lukman Murad kvitterade omgående.

I inledningen av den andra halvleken återtog Skoftebyn ledningen efter ett väldigt fint samspel. Haidar Bejan slog långt från sin insparksposition och hittade Krister Andersson på motsatt sida av planen. Den senare bröstade ned bollen och slog på halvvolley in bollen framför mål där Lavdim Azemi enkelt petade in den i nät.

Något som skulle bli signifikativt för den här matchen var att Skoftebyn var enda lag som hade ledningen, men också att AFC samtliga gånger lyckades kvittera.

Så var det också under fortsättningen av den andra halvleken. Efter Azemis 1–2-mål kunde Ayoub Abassi visa på stor finess när han rundade Arvid Sterner i gästernas mål och tryckte in 2–2.

En sista gång mäktade ”Skôfta” återta ledningen i matchen. Med drygt halva den andra halvleken kvar att spela fick Haidar Bejan skriva in sig i målprotokollet efter att ha tryckt bollen i nät direkt från frispark.

Det sista ordet i matchen fick Peyman Alkoyun i det absoluta slutskedet. Med 34 sekunder kvar på matchklockan dök han upp, när AFC körde med sitt fruktade jokerspel, vid den bortre stolpen och tryckte in 3–3 framför en vilt jublande publik.

Returen spelas i Arena Älvhögsborg på lördag. Då ska det avgöras vilket av de här två lagen som avancerar till semifinal.

SFL-slutspel: Kvartsfinal 1

AFC Eskilstuna–Skoftebyns IF 3–3 (1–1)

Målen, AFC: Lukman Murad, Ayoub Abassi, Peyman Alkoyun

Målen, Skoftebyn: Carl Lext, Lavdim Azemi, Haidar Bejan