Augustin med 100 matcher som SFL-tränare: ”Många roliga minnen”

0
Foto: David Gerd

Torslanda IK Futsals huvudtränare Fredrik Augustin har stor erfarenhet av futsalen i Sverige. Förutom ett stort antal matcher som spelare har han nu även lyckats nå upp till totalt 100 matcher som tränare.

Det blev inget slutspel i år för Torslanda som slutade på en tiondeplats i årets SFL-tabell. Men lagets huvudtränare Fredrik Augustin har trots det anledning att fira. Han har nu alltså gjort 100 matcher som tränare i SFL, och kanske är han till och med den första att göra det.

– Det är såklart en rolig grej. Vägen har inte alltid varit spikrak, utan den har snarare varit krokig. Torslanda/Avenyn har haft väldigt dåliga förutsättningar jämfört med andra lag i ligan. Vi har alltid fått kämpa mycket och kanske är det då man utvecklas som mest. När jag blickar tillbaka på den här tiden ser jag väldigt många fina relationer som skapats och utvecklats. Det är många roliga minnen, summerar Augustin.

Att han har ett brinnande intresse för sporten råder det inget tvivel om. Och under åren han har följt Sveriges framfart inom futsalen från första parkett har han sett en stor utveckling.

– Futsalen i Sverige har utvecklats enormt mycket. Jag tycker det är kul att det händer lite nya saker, som att Skoftebyn värvat in lite brassar så att man kan se den typen av futsal också. De spelar på ett annat sätt där och det är kul med de influenserna, då lär vi oss också mycket av det.

LÄS MER: Torslanda med ännu en säsong utan att lyfta: ”Lätt att förstå varför”

Hur framtiden ser ut är ännu inte klart. Men futsalen kommer han inte att lämna, det är en sak som är säker.

– Vi får se vad som händer. Självklart är man taggad, det är jätteroligt med futsal. Men jag har också reflekterat mycket den senaste tiden. Så vi får se.