Vilket lag tar första klivet mot finalen?

0
Elvir Spahovic stod för tre mål. Foto: Ted Malm (arkivbild)

Under söndagen spelas den första omgången med semifinaler. IFK Uddevalla tar emot Hammarby IF FF och AFC Eskilstuna tar emot IFK Göteborg Futsal.

Efter förra veckans dramatiska kvartsfinalavgörande är det nu dags för de fyra kvarstående lagen att kliva in i semifinalerna. Nu har man chansen att ta ett första kliv in i finalen.

IFK Uddevalla Futsal gick vidare efter att ha besegrat Strängnäs i två raka möten. Hammarby tog sig vidare efter en stabil seger i hemmareturen mot ÖFC – efter att lagen spelat lika i den första matchen.

AFC Eskilstunas möte med Skoftebyn togs hela vägen till straffar efter 3–3 i match 1, 3–3 i match 2 och sedan 0–0 under förläningen. Där var AFC desto vassare och tog sig vidare via två raka räddningar från Divar Matte – och två raka straffmål. Semifinalmotståndaren IFK Göteborg hade även de ett tufft kvartsfinalmöte. 3–3 borta mot Borås blev ett nytt oavgjort resultat på hemmaplan och förlängning väntade. Där la Blåvitt in ytterligare en växel och kunde gå segrande ur striden.

Vad händer härnäst? Ska Hammarby och IFK Göteborg klara av favoritskapet och sätta en fot i finalen via segrar i helgen? Eller kan IFK Uddevalla och AFC Eskilstuna skrälla?

Spela på semifinalerna här!