Zekria tillbaka i Uddevalla: ”Det är speciellt”

Under söndagen tar IFK Uddevalla Futsal emot Hammarby i den första av två semifinaler lagen emellan. Det betyder att Mosaddiq Zekria, som spelade Champions League med IFK, nu är tillbaka i Agnebergshallen med målet att slå ut sina vänner.
– Det gäller att få med ett bra resultat hem, säger han.

Att komma tillbaka till Uddevalla väcker fina minnen för honom – och han ser fram emot matchen.

– Det är lite speciellt, det är det. Jag hade en skön tid här, de tog hand om mig på bästa sätt och det är bra människor. Inga hard feelings överhuvudtaget. Men man måste möta alla för att vinna, och det var de eller AFC. Våra tränare IFK för att de tänker att de passar oss bättre, säger Mosaddiq Zekria till Futsalmagasinet.

Mötet under söndagseftermiddagen är alltså det första av två. Nästa vecka spelas den avgörande returmatchen hemma i Eriksdalshallen.

– Jag tror inte att det avgörs idag, men det gäller att få med ett bra resultat hem. Båda matcherna är viktiga, men idag sätter vi grunden. Det kommer vara tajt.

Regerande mästaren IFK Uddevalla hade till en början svårt att få ihop det både på och utanför plan, men har sedan dess rest sig och kommer nu från två raka segrar mot Strängnäs i kvartsfinalerna.

– Där trodde jag på Uddevalla faktiskt. Jag trodde på AFC också mot Skoftebyn. Jag känner många i Uddevalla och varit med de grabbarna. Jag trodde från början att de skulle gå till slutspel, så jag är inte alls förvånad. Jag vet vad de har för spelare. De har spelare som krigar och som spelar 35-40 minuter om det behövs. Sedan har de även spetsspelare på det.

LÄS MER: Gästkrönika: ”Därför vinner de SM-guld”

Formtopp i Uddevalla eller inte är det oavsett utan tvekan Hammarby som går in i mötet med det stora favoritskapet. 5–0 senast hemma mot ÖFC och dessförinnan en ny stark säsong i SFL.

– Det känns bra. Vi har varit jämna hela säsongen. Folk säger att vi tappat lite på slutet. Men lagen vi mött på slutet är bra lag och alla höjer sig på slutet. Vår form känns bra och vi har tränat på bra.

Odds: IFK Ua–Hammarby
1: 3.55 X: 5.95 2: 1.47
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Hur ser du på din egen debutsäsong i Hammarby?

– Sedan jag kom till Bajen, var en känslig övergång från Nacka, har jag utvecklats som fan och det fortsätter jag göra varje dag. Det är speciellt att ta på sig Bajen-tröjan och fansen är fantastiska. För egen del har det känts riktigt bra, inte gjort en dålig match i SFL i år än. Men lagets framgångar har varit prio och det har gått riktigt bra för oss, säger Zekria.

IFK Uddevalla Futsal–Hammarby IF FF startar 14.00 och sänds på Eurosport.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img