ÖSK Futsal städar i truppen – fem spelare lämnar

0

I början av maj månad hände det saker i Örebro SK Futsal. Efter den gångna säsongen, som slutade med en niondeplats och missat slutspel, så tar man nu nya tag och detta med att bland annat bilda en sportgrupp.

Den nya sportgruppen ersätter alltså sportchefsrollen som Victor Huerta innehade. Han blir dock kvar i nystartade gruppen som förutom honom själv kommer att bestå av Jonas Malmi och Augin Gevrie.

LÄS ÄVEN: Förre Skoftebynstränaren klar för Örebro SK

I samband med detta meddelade ÖSK att fem spelare inte kommer att bära de svartvita färgerna i höst. En av de fem är Henrik Lara Rodriguez som inför säsongen 2018/19 värvades från Skövde United FC.

– Henke har meddelat oss att han är ute efter nya utmaningar och att han efter två säsonger i ÖSK Futsal vill se sig om efter någonting annat. Tråkigt givetvis då vi gärna hade önskat fortsätta jobba med Henke, och han vet att dörren alltid är öppen för honom, säger Victor Huerta till klubbens hemsida.

Övriga spelare som inte blir kvar är Simon Johansson, Dana Kuhi, Alen Rastoder och Amel Rastoder, där den sistnämnda spelaren är klar för spel i den finska klubben Akka Futsal.

– Vi har tagit beslut om att inte erbjuda dom några nya kontrakt, utan att vi istället ser oss om efter andra spelare. Samtliga i den här kvartetten har genom åren varit viktiga för klubben på plan och de blir inte lätta att ersätta, men allt har sin tid och vi kan bara tacka dom för deras insatser i ÖSK-tröjan, säger Victor Huerta om kvartetten.