Lämnade Skoftebyn – klart med nytt uppdrag för Maciel

0
Francis Maciel. Foto: David Gerd

Francis Maciel presenterades inför säsongen som ny tränare för Skoftebyn Futsal, men valde senare under säsongen att bryta sitt kontrakt. Nu har tränaren gjort klart med en ny SFL-klubb.

I intervju med Futsalmagasinet berättade Francis Maciel i början av januari varför han mitt under säsongen valde att bryta med Skoftebyn Futsal.

– Det är en helt fantastisk klubb som är oerhört professionella med allting. Jag trivs jättebra i Skoftebyn, men när jag flyttade hit lovades jag ett jobb och det har det inte blivit någonting med. Planen var även att familjen skulle kunna flytta hit. Jag behövde ett jobb som man kan leva på och då såklart även kombinera med futsal, men det har inte hänt någonting med det, sa han då.

Nu har tränaren gjort klart med ett nytt uppdrag. Under fredagen presenterades han som ny huvudtränare för ÖSK Futsal.

– Jag är jätteglad och stolt. ÖSK är ett stort lag som alla tränare skulle vilja jobba med, en klubb som ska vara där uppe i tabellen mellan de bästa i Sverige. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa och utveckla futsalen i klubben och om vi förstår hur viktigt det är att spela för ÖSK futsal, är jag säker på att vi kommer göra en bra säsong, säger Francis Maciel till klubbens hemsida.

Vid sin sida kommer han att få Rey Kurbasevic, tidigare tränare i Örebro FC.

Francis Maciel och Rey Kurbasevic. Foto: ÖSK Futsal