Nygammal spelare klar för ÖSK: ”En spetsspelare”

0
Foto: Krister Melin

Örebro SK Futsal rustar just nu för en ny säsong i Svenska Futsalligan. Fem spelare har hittills lämnat laget och en ny tränare har presenterats. Nu har det första nyförvärvet på spelarfronten blivit officiellt.

LÄS MER: Fem spelare lämnar ÖSK

ÖSK:s första nyförvärv är en nygammal spelare, nämligen Ahmad Moniry som kommer från division 1-klubben Västerås AFG.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera honom, det är ju en spelare som redan varit hos oss tidigare. Vi får in en spetsspelare som visat att han håller i SFL utan problem. En vänsterfotad vinge med målnäsa kan beskriva honom bäst. Blir spännande och se vad Francis och Rey kan få ut av honom kommande säsong och att han då gör en full säsong i SFL då han tidigare bara spelat 2-3 månader med oss senast han var här, säger Victor Huerta, från sportgruppen till klubbens hemsida.

Moniry kommer från Västerås AFG som spelar i division 1. Senaste säsongen kvalade laget till SFL där man föll mot Norrköping FK. Moniry, som även har meriter från P19-landslaget, har tidigare spelat i ÖSK som han var utlånad till säsongen 2018/19. Nu är han alltså tillbaka.

– Det känns bra att komma tillbaka till ÖSK Futsal. ÖSK Futsal är en av de bästa lagen i SFL. Jag är glad att komma tillbaka och det ska bli spännande att spela det här året. Francis är också en väldigt bra tränare så vi kommer säkert ha en spännande säsong framför oss, säger Moniry.